Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
27. júla 2021, 13:07
Čas čítania 1:01
Viktor Kniš

Starostovi obce pri Bratislave rozbili okná na aute. Dôvodom má byť to, že nedovolil developerovi stavať

NEWS POLÍCIA SR
Uložiť Uložené

Starosta po nástupe do funkcie developerom odkázal, že sa v žiadnom prípade nedá podplatiť. Počas dvoch rokov podnikol proti nim niekoľko krokov a po poslednej tlačovke sa dočkal odkazu v podobe rozbitého okna na aute.

Starosta obce Hviezdoslavov pri Bratislave zorganizoval tlačovú konferenciu, z ktorej sa developeri dozvedeli, že zmaril ďalšiu časť ich záujmov, pretože ich nepovažoval za prospešné. O niekoľko hodín sa dočkal odkazu v podobe rozbitého okna na svojom osobnom aute. 

„Takto sa žije neúplatným starostom v 21. storočí na Slovensku, ktorí sú takí sprostí ako ja, že odídu z pohodlia korporátu, kde som si od pondelka do piatka pekne sedkal na riti, a idú sa zodrať pre ľudí, čakajúc pritom s boreliózou a vysokým tlakom na infarkt či na mozgovú príhodu počas bežných, každodenných povinností,“ opisuje svoj osud Marek Lackovič na Facebooku. 

Tvrdí, že už pri nástupe do funkcie avizoval, že plánuje zatočiť s biznismenmi, ktorí na úkor kvality výstavby v obci chceli zarábať. Poslal im aj verejný odkaz, aby si svoje obálky a kontakty pred vstupom na úrad, ktorý zastupuje, strčili „do zadku“. 

Odporúčané
Raperka Sima pridala na Instagram fotku, kde jej otec ako malej dáva pusu. Sociálna sieť jej za to dala shadowban Raperka Sima pridala na Instagram fotku, kde jej otec ako malej dáva pusu. Sociálna sieť jej za to dala shadowban 27. júla 2021, 11:26

„Mnohí plačkali, keď sme zvyšovali min. výmeru stavebných pozemkov na 650 štvorcov na 1 dom s cieľom nebudovať tu ďalšie králikárne ,naležato‘; ďalší nariekali, keď museli popri urbanistickej štúdii predkladať verejnosti na 15-dňové pripomienkovanie aj jej zadanie, no a mnohým klapla sánka naprázdno dnes doobeda, keď sa sčista-jasna dozvedeli, že sme ďalšiu výstavbu spolu s vodárňami de facto úplne stopli,“ opisuje dôvody, prečo sa pravdepodobne dočkal odkazu v podobe zničeného auta. 

Dodáva, že z udalosti nie je nahnevaný ani smutný. Myslí si, že ak bude vytrvalý, tak títo ľudia odídu. „Obec tu bude navždy a ja jej s radosťou, hoci aj v rozmlátených autách a deravých teniskách, odovzdám to najlepšie, čo som sa vo svojom živote naučil,“ uzatvára v statuse na sociálnej sieti. 

 

Domov
Zdieľať
Diskusia