Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
17. júla 2021, 10:22
Čas čítania 0:36
Kamila Šebestová TASR

Český exprezident Václav Klaus musí zaplatiť pokutu 313 eur za to, že nemal rúško

NEWS KORONAVÍRUS
Uložiť Uložené

Minulý rok exprezident vystupoval pred Obecným domom v Prahe bez rúška. Za tento priestupok musí zaplatiť pokutu.

Český exprezident Václav Klaus musí zaplatiť za vystúpenie bez rúška 8 000 českých korún, čo je v prepočte 313 eur. Václav Klaus vystupoval bez rúška 28. októbra 2020 pred Obecným domom v Prahe. Prišiel si tam uctiť pamiatku vzniku Československa. Vo svojom prejave kritizoval vládne opatrenia proti koronavírusu, ktoré zároveň porušil, keď nemal na svojej akcii nasadené rúško.

Po uverejnení záberov z médií sa prípadom začala zaoberať polícia. Následne poslala prípad pražskej hygienickej stanici, ktorá mu udelila pokutu 10 000 českých korún. Exprezident s pokutou nesúhlasil a odvolal sa na ministerstve zdravotníctva. 

To však jeho odvolanie odmietlo a pokutu potvrdilo. Pôvodne jej výška bola trochu nižšia, než určila pražská hygienická stanica. Ďalších 1 000 korún musí Václav Klaus zaplatiť za trovy súdneho konania.

Václav Klaus počas pandémie viackrát odsudzoval konanie vlády. České ministerstvo zdravotníctva ho označilo za dezinformátora. Bývalý český prezident sa proti tomuto označeniu ohradil; obhajoval sa slovami, že len zdieľal informácie, ktoré boli zverejnené na stránke štátneho orgánu. 

Odporúčané
Do 2 týždňov pribudne v Európe 5-krát viac prípadov koronavírusu, odhadujú odborníci. V Maďarsku začnú očkovať 3. dávkou vakcíny Do 2 týždňov pribudne v Európe 5-krát viac prípadov koronavírusu, odhadujú odborníci. V Maďarsku začnú očkovať 3. dávkou vakcíny 16. júla 2021, 15:06
Domov
Zdieľať
Diskusia