Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
16. júla 2021, 15:06
Čas čítania 0:38
Jakub Paulík TASR

Do 2 týždňov pribudne v Európe 5-krát viac prípadov koronavírusu, odhadujú odborníci. V Maďarsku začnú očkovať 3. dávkou vakcíny

NEWS KORONAVÍRUS
Uložiť Uložené

Európske centrum pre prevenciu a kontrolu chorôb to s vývojom pandémie nevidí ružovo.

Európske centrum pre prevenciu a kontrolu chorôb (ECDC) odhaduje, že v Európe do augusta pribudne až 5-krát viac prípadov ochorenia covid-19. Nárast je pritom badateľný už v súčasnosti a ECDC ho eviduje až v 20 krajinách. 

Minulý týždeň bolo v štátoch Európskej únie a Európskeho hospodárskeho priestoru 90 prípadov na 100 000 obyvateľov. Medzi 26. júlom až 1. augustom to bude podľa ECDC 420 prípadov na 100 000. Úrady na juhu Francúzska na rastúci trend reagujú opatrením, podľa ktorého znova zavádzajú povinné nosenie rúšok aj na verejných priestranstvách.

Odporúčané
Neonacisti a teroristi na Tiktoku: Prečo im prechádzajú hákové kríže a propagácia zbraní? Neonacisti a teroristi na Tiktoku: Prečo im prechádzajú hákové kríže a propagácia zbraní? 16. júla 2021, 9:37

Maďarsko podobne ako niektoré časti Ruska začína s čiastočne povinným očkovaním. V krajine našich južných susedov budú povinne očkovať všetkých zdravotníckych pracovníkov. „Nie sme stúpenci donucovania, ale prijali sme rozhodnutie, že pre zdravotníckych pracovníkov bude očkovanie povinné,“ povedal premiér Viktor Orbán. 

Od 1. augusta zároveň v Maďarsku začnú očkovať 3. dávkou vakcíny proti koronavírusu. Absolvovať ju budú môcť záujemci, ktorí majú aspoň 4 mesiace po druhej dávke. Maďari momentálne očkujú aj ruskou vakcínou Sputnik V a vakcínami od čínskych firiem neschválených Európskou liekovou agentúrou. Využívajú však aj vakcíny od firiem Astrazeneca, Moderna a Pfizer-Biontech.

Domov
Zdieľať
Diskusia