Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
15. júla 2021, 8:10
Čas čítania 1:17
Viktor Kniš

Boris Kollár prirovnáva očkovanie k holokaustu, opoziční politici sa podľa neho boja, že skončia v base

POLITIKA BORIS KOLLÁR
Uložiť Uložené

Predseda parlamentu síce je za očkovanie, myslí si však, že by nemalo byť povinné ani pre zdravotníkov. Nechce ľudí deliť na kategórie.

Boris Kollár si myslí, že keď štát ľudí naháňa a vytvára reštrikcie, delí ľudí na dve kategórie. „Už sme to tu raz mali – tí, čo nosili žlté hviezdy, a tí, čo nenosili žlté hviezdy, alebo komunisti a nekomunisti, jedni mohli, druhí nesmeli,“ povedal predseda parlamentu v rozhovore pre denník SME.

Keď ho moderátorka Zuzana Kovačič Hanzelová upozornila, že prirovnáva očkovanie k holokaustu, reagoval, že mu vkladá slová do úst. „Je to patričné porovnávať, nedávajte mi do úst to, čo som nepovedal,“ dodal. 

Šéf Sme rodina nevedel priamo odpovedať na otázku, čo by mala vláda spraviť v súčasnej situácii, keď je ochota dať sa očkovať nízka. „Ja som sa rozhodol zaočkovať, ale nebudem nikomu vnucovať môj názor. (...) Treba ich presviedčať edukáciou, bolo by dobré, keby sme mali silnú mediálnu kampaň. Toto som zatiaľ nezachytil, teraz nakladám do vlastných radov. Som za to, aby sme ľudí stimulovali finančne, páči sa mi aj lotéria,“ dodal. 

Odporúčané
Ústavný súd pozastavil prísny hraničný režim i povinnú karanténu. Takto odôvodnil svoje rozhodnutie Ústavný súd pozastavil prísny hraničný režim i povinnú karanténu. Takto odôvodnil svoje rozhodnutie 14. júla 2021, 17:45

Vláda podľa neho premýšľa nad prijatím zákona, z ktorého by vyplývalo, že pri návrate do čiernej fázy a zatvorení prevádzok by mali výnimku očkovaní dvoma dávkami a ľudia s PCR testom, ktorý by však musel byť zadarmo. Boris Kollár nevidí problém v tom, keď sa zaočkovaní budú skladať nezaočkovaným na testy. 

Kollárovi sa nepáči prístup francúzskeho prezidenta, ktorý zavádza povinné očkovanie, reagoval na to odpoveďou, že prezidentkou sa mala stať Marine Le Penová. Ide o známu političku z Francúzska, ktorá po úspechu v eurovoľbách odkázala Únii, že ju chce zničiť. 

Domov
Zdieľať
Diskusia