Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
12. júla 2021, 17:33
Čas čítania 1:06
Viktor Kniš

Kočnerovu 4-miliónovú jachtu rodina nepredáva, údajne ju naďalej využívajú

NEWS MARIAN KOČNER
Uložiť Uložené

Denník Plus 7 dní tvrdí, že jachtu, o ktorej Kočner spravil aj dlhú nahrávku do svojho telefónu, naďalej využívajú najbližší jeho exmanželky Karolíny.

Loď Mariana Kočnera sa stále plaví chorvátskymi vodami, tvrdí zdroj Plus 7 dní. Nepravdivé sú údajne aj informácie o tom, že je obľúbená časť hmotného majetku odsúdeného zmenkového podvodníka Kočnera na predaj. Oficiálnou majiteľkou lode za približne 3,7 milióna eur je bývalá manželka Mariana Kočnera Karolína, ktorá vraj momentálne spoločne s rodinou a priateľmi tento svoj majetok využíva. 

Odporúčané
22-tisíc bleskov za noc. Na Slovensko sa blížia ďalšie silné búrky s krúpami, tieto oblasti si majú dávať pozor 22-tisíc bleskov za noc. Na Slovensko sa blížia ďalšie silné búrky s krúpami, tieto oblasti si majú dávať pozor 12. júla 2021, 10:39

Kočner obžalovaný z dvojnásobnej úkladnej vraždy o jachte spravil nahrávku, ktorú si uložil vo svojom telefóne. Opisuje v nej, ako sa k lodi dostal, aké sú jej technické parametre a akým spôsobom ju využíva. V nahrávke hovorí, že na lodi trávi približne 75 až 85 dní do roka, ak by to bolo menej, neoplatilo by sa mu ju kupovať. 

Luxusná loď má 22 metrov a Kočner ju nazval Pegas. Ide o značku Ellegance a z nahrávky vyplýva, že si ju podnikateľ zapletený aj do mnohých káuz ekonomického charakteru zadovážil na medzinárodnom veľtrhu, pretože si ju následne mohol dať upraviť podľa svojich predstáv. „Mám loď presne takú, akú som chcel, a môžem povedať, že mi na nej naozaj nič nechýba,“ hovorí na nahrávke. 

Marian Kočner
Zdroj: Foto – archív N (s povolením Denníka N)

Prokuratúre sa nepodarilo zaistiť ju v čase zmenkovej kauzy, pretože vraj nebola registrovaná na Slovensku, ale na Malte. Bývalý príslušník SIS Peter Tóth zároveň tvrdí, že práve na tejto lodi mu Marian Kočner prvýkrát povedal, že ak sa nezľaknú novinári po jednej vražde, zabijú ďalšieho. Ak ani potom, zabili by politika.

Odporúčané
Ak Kočnerovi nechutili palacinky, mohol sa sťažovať vyššie: takto fungujú jedálne v slovenských väzniciach Ak Kočnerovi nechutili palacinky, mohol sa sťažovať vyššie: takto fungujú jedálne v slovenských väzniciach 1. decembra 2023, 18:30

„Keď som si spätne prečítal články Jána Kuciaka, tak som pochopil, že keď sa týmito vecami začnú zaoberať orgány činné v trestnom konaní a keď bude odsúdený na prepadnutie majetku, tak príde o celý tento luxusný život,“ povedal pred súdom Tóth, ktorý vraj na dovolenke s kontroverzným podnikateľom pochopil, ako veľmi Kočnerovi záleží na materiálnych veciach. 

Domov
Zdieľať
Diskusia