Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
9. júla 2021, 13:31
Čas čítania 1:05
Jakub Paulík

Jaroslav Naď vyhral anticenu Homofób roka. Odmieta registrované partnerstvá homosexuálov, vraj má „právo na svoj názor“

ZAUJÍMAVOSTI JAROSLAV NAĎ
Uložiť Uložené

Odmietanie registrovaných partnerstiev nepovažuje za homofóbne.

Minister obrany Jaroslav Naď sa stal víťazom ankety Homofób roka 2020. Druhé miesto obsadil expremiér Igor Matovič, tretia priečka patrí ďalšiemu expremiérovi Robertovi Ficovi, štvrtý je minister hospodárstva Richard Sulík a päticu uzatvára volebná líderka OĽaNO Mária Šofranko, informoval Inštitút ľudských práv.

Minister obrany získal anticenu Homofób roka za svoj výrok „Som za registrované partnerstvá, ale nie pre homosexuálov“. Tento výrok však podľa neho nie je homofóbny. Takýmto spôsobom by teda ani fiktívny výrok „som za registrované partnerstvá, ale nie pre ľudí inej ako bielej pleti“ nebol rasistický, čo je, samozrejme, nezmysel.

„Výrok ministra Naďa by bol dobrý vtip, ak by to nebolo také úbohé. Nechcel by pán minister skúsiť armádu, ale bez vojakov? Nemá problém utrácať peniaze z daní LGBT ľudí a pritom takto verejne a vedome vyzývať na ich diskrimináciu?“ komentovala jeho slová Alena Krempaská z Inštitútu ľudských práv.

Odporúčané
KVÍZ: Homofóbne výroky slovenských osobností. Uhádneš, kto čo povedal? KVÍZ: Homofóbne výroky slovenských osobností. Uhádneš, kto čo povedal? 29. júna 2021, 10:30

„Áno, som teda vinný a hrozný homofób, pretože mám svoj názor. Tzv. Inštitút ľudských práv mi vlastne zakazuje mať svoj názor a úprimne ho povedať, lebo sa im nepáči jeho obsah. Úžasné presadzovanie ľudských práv, naozaj. Kvôli akože podpore jedného typu ľudských práv útočia na základné ľudské právo slobody slova a názoru. Mali by sa teda premenovať na inštitút vybraných ľudských práv, to by bolo oveľa trefnejšie,“ reagoval na výhru v ankete minister Naď. 

Minister uviedol, že proti homosexuálom nič nemá, no ich registrované partnerstvá zjavne nepodporuje. V podstate tým tvrdí, že jeho právo na názor je rovné alebo možno aj väčšie ako právo dvoch dospelých osôb rovnakého pohlavia na to, aby uzatvorili registrované partnerstvo, čím nijak nenarúšajú práva heterosexuálnych párov. Na svoje víťazstvo je vraj hrdý a bude rád, keď sa mu podarí vyhrať anticenu aj o rok.

Domov
Zdieľať
Diskusia