Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
6. júla 2021, 18:05
Čas čítania 0:50
Viktor Kniš

Redaktor RTVS sa po súde pustil do siskára Petra Tótha, takmer došlo k fyzickej potýčke. Dôvodom sú vyhrážky mafiánmi z minulosti

NEWS
Uložiť Uložené

Petrovi Žatkovi sa bývalý príslušník SIS údajne vyhrážal ublížením na zdraví, ktorého sa mal dopustiť sýkorovec Čongrády.

Novinár Peter Žatko po skončení ďalšieho dňa hlavného pojednávania v kauze televíznych zmeniek so Štefanom Ághom prišiel za bývalým príslušníkom SIS Petrom Tóthom a agresívne na neho vybehol. Žiadal od neho ospravedlnenie za udalosti z minulosti. „Len sa ťa pýtam, či sa mi nechceš za niečo ospravedlniť, ten telefonát existuje,“ upozorňoval Tótha Žatko z RTVS. Priamo sa ho tiež pýtal, či sa mu v minulosti nevyhrážal mafiánom Čongrádym. 

Na konflikt upozornil Denník N, ktorý zverejnil aj dvojminútové video. 

Žatko ešte predtým chytil Tótha za plece, no k fyzickej potýčke nakoniec nedošlo. Keď mu kolegovia navrhli, aby konflikt netočili, sám novinár povedal, že chce, aby bola celá situácia na zázname. Nakoniec však nechal bývalého príslušníka tajnej služby odísť. 

Novinárom potom Žatko vysvetlil, že v minulosti sa mu Peter Tóth vyhrážal ublížením na zdraví. Bol to práve mafián Čongrády z gangu sýkorovcov, kto ho mal napadnúť, ale k napadnutiu nakoniec nedošlo. 

Odporúčané
Mafián Peter Čongrády: Nemal rád odpor. To, čo povedal, bral za hotovú vec, tvrdí vydieraný podnikateľ Mafián Peter Čongrády: Nemal rád odpor. To, čo povedal, bral za hotovú vec, tvrdí vydieraný podnikateľ 29. marca 2021, 9:30

Peter Tóth dnes na súde vypovedal proti Marianovi Kočnerovi, ale aj jeho kamarátovi Štefanovi Ághovi. Ten je obžalovaný z falšovania zmeniek TV Markíza podobne ako Kočner, vylúčili ho však na samostatné konanie. Siskár pred senátom Špecializovaného trestného súdu tvrdil, že o zmenkách počul až v roku 2017. Kočner, ktorý je v tejto kauze odsúdený na 19-ročný trest, mu mal o falšovaní povedať na dovolenke. 

Domov
Zdieľať
Diskusia