Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
3. júla 2021, 11:42
Čas čítania 0:44
Adam Novosad

VIDEO: Takto horí oceán. Neuveriteľné zábery zachytili plamene na hladine, ktoré pripomínajú lávu, spôsobil ich zrejme únik plynu

VIDEO: Takto horí oceán. Neuveriteľné zábery zachytili plamene na hladine, ktoré pripomínajú lávu, spôsobil ich zrejme únik plynu
Zdroj: Unsplash/Douglas Bagg/na voľné použitie (ilustračné foto)
NEWS MORIA A OCEÁNY
Uložiť Uložené

Mexická štátna spoločnosť Pemex požiar dostala pod kontrolu v priebehu piatich hodín.

Horí oceán. Takéto hlásenie si vypočuli záchranári a hasiči, ktorí zasahovali v Mexickom zálive neďaleko mexického polostrova Yucatán, kde vypukol požiar podmorského potrubia, informuje News.com.au.

Mexická štátna spoločnosť Pemex musela požiar na hladine zlikvidovať, pretože prepukol hneď pri vrtnej plošine Ku Maloob Zaap, ktorá je jedným z najdôležitejších projektov celej spoločnosti.

Odporúčané
10 dní, 7 utopených. Ako je možné, že sa na Slovensku zrazu topí toľko ľudí, a čo robiť, ak máš problém vo vode? 10 dní, 7 utopených. Ako je možné, že sa na Slovensku zrazu topí toľko ľudí, a čo robiť, ak máš problém vo vode? 1. júla 2021, 9:36

Presná príčina požiaru zatiaľ nie je známa, ale firma vraj pracuje s teóriou, že jej prasklo podvodné plynové potrubie, čo spôsobilo požiar na hladine. Na sociálnych sieťach zábery horiacej vodnej hladiny zaujali milióny ľudí – horiaca voda podľa mnohých pripomínala lávu vytekajúcu zo sopky.

Plamene sa postupne spoločnosti Pemex podarilo dostať pod kontrolu bez toho, aby zapríčinili akékoľvek zranenia. Boj s nečakaným živlom na vodnej hladine však trval viac ako päť hodín, počas ktorých hasiace lode upokojovali plamene dusíkom.

Aj keď požiar vypukol viac ako 150 metrov od vrtnej plošiny, mexická štátna spoločnosť nemohla nechať nič na náhodu, pretože plošina Ku Maloob Zaap patrí medzi vôbec najdôležitejšie v jej portfóliu. Plošina dokáže denne vyprodukovať 700-tisíc barelov ropy, čo tvorí až 40 percent z celkovej ťažby nerastných surovín Pemexu.

Domov
Zdieľať
Diskusia