Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
2. júla 2021, 12:02
Čas čítania 1:08
Tímea Krauszová

Žena, ktorá spôsobila masovú nehodu na Tour de France, sa cíti zahanbená. Prosí ľudí, nech ju „nelynčujú“

Žena, ktorá spôsobila masovú nehodu na Tour de France, sa cíti zahanbená. Prosí ľudí, nech ju „nelynčujú“
Zdroj: Anne-Christine Poujoulat/Getty Images
NEWS TOUR DE FRANCE
Uložiť Uložené

Svoj čin nazvala hlúposťou.

Fanúšička z Tour de France, ktorá transparentom zapríčinila pád takmer celého pelotónu, vraj pociťuje za svoj čin hanbu. Nazýva to vlastnou hlúposťou a jej advokát, ako aj polícia prosia verejnosť a médiá, aby ju nevystavovali nadmernému lynčovaniu. 

Podľa najnovších informácií organizátori Tour de France stiahli svoje obvinenie, naďalej však čelí vyšetrovaniu zo strany francúzskej polície, pretože došlo k neúmyselnému ublíženiu na zdraví a ohrozovaniu zdravia a života.

Druhé obvinenie podala švajčiarska cyklistická asociácia. Oznámil to prokurátor Camille Miansoni počas tlačovej konferencie 1. júla, informujú New York Times.

Tour de France.
Tour de France. Zdroj: NBC

Organizátori obvinenie stiahli

Do pozornosti médií a strážcov zákona sa dostala v sobotu 26. júna počas 1. etapy Tour de France, keď zapríčinila veľkú kolíziu zhruba 50 cyklistov.

Transparentom, ktorým zdravila svojich starých rodičov, zasiahla holandského cyklistu z tímu Jumbo-Visma. Ten spadol na zem a stiahol mnoho súťažiacich. Niektorí z cyklistov pred spadnutým mužom dokonca nestihli zabrzdiť, a tak ho prešli. Žena s transparentom následne z miesta utiekla a polícia po nej spustila pátranie. Napokon ju zadržali 30. júna. 

30-ročnej Francúzke, ktorá mala doposiaľ čistý register trestov, hrozia dva roky vo väzení a pokuta do výšky 30-tisíc eur; závisí to aj od závažnosti zranení. Okrem toho zranení hráči by na ňu mohli trestné oznámenie podať aj neskôr. Podľa prokurátora je však nepravdepodobné, že nemenovaná fanúšička skončí za mrežami.

Odporúčané
Žena, ktorá na Tour de France zapríčinila pád cyklistov, je už vo väzbe. Čo jej hrozí? Žena, ktorá na Tour de France zapríčinila pád cyklistov, je už vo väzbe. Čo jej hrozí? 30. júna 2021, 19:03

Hanbí sa a bojí sa budúcnosti

„Povedala, že pociťuje hanbu a má strach z následkov svojich činov,“ povedal Miansoni na tlačovke v Breste. „Potrebovala čas, aby spracovala, čo sa jej stalo,“ vysvetlil jej dôvody na útek.

Riaditeľ asociácie, ktorá preteky organizuje, Pierre-Yves Thouault požiadal ľudí, aby nepúšťali deti či zvieratá na trať, a pripomenul, že hviezdami pre televízne kamery majú byť pretekári a nie fanúšikovia. Pôvodne chcel fanúšičku žalovať, no napokon od toho upustil a žiada ľudí o striedmosť pri komentovaní tohto incidentu.

Domov
Zdieľať
Diskusia