Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
30. júna 2021, 18:22
Čas čítania 0:41
Jakub Paulík

Kontroverzná vysoká škola v Skalici končí. Titul na nej získal aj Boris Kollár

ZAUJÍMAVOSTI ŠKOLSTVO
Uložiť Uložené

Študenti si budú musieť hľadať novú školu.

Vláda sa rozhodla zrušiť pôsobenie Stredoeurópskej vysokej škole v Skalici. Súkromná škola bola povestná svojou nízkou kvalitou a tým, že na nej získali svoje tituly Boris Kollár a Petra Krištúfková zo strany Sme rodina. Ministerstvo školstva rozhodnutie odôvodnilo tým, že škola porušovala viaceré zákonné povinnosti. Minister školstva Branislav Gröhling tvrdí, že škola nemala k dispozícii ani počet študentov, ktorí na nej študovali.

„V materiáli sa konštatuje, že vysoká škola v období od 4. marca do 29. apríla poskytla ministerstvu prístup k dištančnej online výučbe celkovo 14 prístupov k 12 predmetom študijných programov. Pri absencii zaslania požadovaných rozvrhov a študijných plánov a na základe informácií poskytnutých vysokou školou nebolo možné určiť formu štúdia, semester štúdia a pri siedmich prístupoch ani určiť študijný program,“ napísal rezort školstva.

Na online výuke sa zúčastňovali 4 učitelia a 17 študentov. „Vzhľadom na uvedené možno konštatovať, že vysoká škola nepreukázala riadny priebeh výučbového procesu,“ uviedlo ministerstvo ďalej. „Študenti, ktorí študovali na vysokej škole v Skalici, si majú nejaký spôsobom zabezpečiť pokračovanie štúdia,“ odkázal študentom minister. Podľa neho môžu v štúdiu pokračovať na iných školách po tom, ak vydokladujú absolvovanie jednotlivých skúšok.

Odporúčané
Sulík v roku 2015 v referende o rodine tvrdil, že nič nerieši a radšej sa pôjde sánkovať. Na Ficovom referende sa chce zúčastniť Sulík v roku 2015 v referende o rodine tvrdil, že nič nerieši a radšej sa pôjde sánkovať. Na Ficovom referende sa chce zúčastniť 29. júna 2021, 18:04
Domov
Zdieľať
Diskusia