Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk

Ľudia

Prevádzky Testy Recepty Ľudia
Najnovšie
Najčítanejšie
Tieto 3 jedlá si z McDonald’s objednávali Slováci najčastejšie. Reštaurácia plánuje otvárať ďalšie prevádzky po celej krajine
PR správa
Tieto 3 jedlá si z McDonald’s objednávali Slováci najčastejšie. Reštaurácia plánuje otvárať ďalšie prevádzky po celej krajine
14. 3. 2024 17:00
Minulý rok obslúžili slovenské „mekáče“ 19 miliónov zákazníkov.
Šéfkuchára Forejta hejtovali za reklamu pre McDonald's: Spoluprácu s „mekáčom“ som nikdy neľutoval (Rozhovor)
refresher+
Odporúčané
Šéfkuchára Forejta hejtovali za reklamu pre McDonald's: Spoluprácu s „mekáčom“ som nikdy neľutoval (Rozhovor)
8. 3. 2024 16:30
Ochutnali sme limitovanú edíciu hamburgera Maestro, za ktorou opäť stojí známy šéfkuchár Přemek Forejt. V rozhovore sme sa ho pýtali aj na to, čo hovorí na „hejt“ okolo svojej spolupráce s fastfoodom.
Bayashi je kráľ varenia, ktorý nepovie ani slovo. S natáčaním začal vďaka nešťastnej náhode, dnes zarába milióny
refresher+
Odporúčané
Bayashi je kráľ varenia, ktorý nepovie ani slovo. S natáčaním začal vďaka nešťastnej náhode, dnes zarába milióny
15. 2. 2024 12:30
S natáčaním videí začal po tom, čo prišiel o prácu fitnestrénera. Dnes je Bayashi hviezdou sociálnych sietí, kde jeho obsah sledujú stovky miliónov ľudí.
Wagyu burger, hľuzovkové nebo aj talianske tiramisu. Boli sme v novej stredomorskej reštaurácii Narbon, obsluhovali nás majitelia
refresher+
Odporúčané
Wagyu burger, hľuzovkové nebo aj talianske tiramisu. Boli sme v novej stredomorskej reštaurácii Narbon, obsluhovali nás majitelia
13. 2. 2024 14:30
Nová reštaurácia v srdci Bratislavy má luxusný interiér a výnimočnú rodinnú atmosféru. Majitelia stavili na koncept stredomorskej kuchyne a michelinského šéfkuchára Dávida Ivána.
Yaksha so známou bratislavskou pekárňou predáva valentínske panettone za 40 eur. Tržby im za pár dní presiahli 20-tisíc
Yaksha so známou bratislavskou pekárňou predáva valentínske panettone za 40 eur. Tržby im za pár dní presiahli 20-tisíc
12. 2. 2024 13:23
Limitovaným talianskym pečivom vyvolali medzi Slovákmi poriadny ošiaľ.
5 kuchárskych hviezd z Instagramu, ktoré musíš spoznať, ak miluješ chutné a kvalitné jedlo a humor
refresher+
Odporúčané
5 kuchárskych hviezd z Instagramu, ktoré musíš spoznať, ak miluješ chutné a kvalitné jedlo a humor
6. 2. 2024 16:30
Paul Delrez, Matty Matheson či Laurent Dagenais. Títo odborníci ti poskytnú nekonečné množstvo inšpirácie. Stačí, ak budeš pozorne sledovať ich prácu.
Vegánky sú nadržanejšie. Nová štúdia dokazuje, že rastlinná strava zlepšuje náš sexuálny život
Vegánky sú nadržanejšie. Nová štúdia dokazuje, že rastlinná strava zlepšuje náš sexuálny život
17. 1. 2024 16:30
V rámci testovania im pustili dokumenty a porno. Ženám popri sledovaní videí merali teplotu v genitáliách, ktorá sa pri vzrušení výrazne mení.
Michal Kordoš: Dať dokopy ôsmich šéfkuchárov kvôli jednému menu zvládam, no polievka väčšinou zostane na mne
Michal Kordoš: Dať dokopy ôsmich šéfkuchárov kvôli jednému menu zvládam, no polievka väčšinou zostane na mne
21. 12. 2023 14:30
Posledný Podgast tohto roka je tu, opäť ide o vianočný špeciál nahrávaný naživo pred divákmi Vianočnej tržnice, špeciálnej akcie Urban Marketu v Starej tržnici.
Toto sú najlepšie jedlá Európy. V rebríčku sa umiestnili aj tri slovenské pochúťky
Toto sú najlepšie jedlá Európy. V rebríčku sa umiestnili aj tri slovenské pochúťky
19. 12. 2023 8:23
Podľa turistov sú najchutnejšie bryndzové halušky, ale aj kapustnica.
Najlepšiu neapolskú pizzu robia v Bošanoch. Majiteľ Janči nám v kuchyni ukázal, ako ju pripraviť
refresher+
Odporúčané
Najlepšiu neapolskú pizzu robia v Bošanoch. Majiteľ Janči nám v kuchyni ukázal, ako ju pripraviť
18. 12. 2023 12:30
Špičkové talianske ingrediencie, unikátne, no vyvážené chute a špeciálne neapolské cesto, ktoré si musí oddýchnuť. Majiteľ Neapolky sa nám postaral o excelentný gurmánsky zážitok. Za kvalitu a bravúrny food styling by sa nehanbili ani v zahraničí.
VIDEO: Na internete trenduje ochrnutý kuchár, ktorý sa zvŕta v kuchyni vďaka zaujímavému mechanizmu. Odkiaľ sa vzal?
VIDEO: Na internete trenduje ochrnutý kuchár, ktorý sa zvŕta v kuchyni vďaka zaujímavému mechanizmu. Odkiaľ sa vzal?
3. 12. 2023 18:29
Inovatívny vynález nesie názov Standing ovation a uľahčuje voľné státie vďaka špeciálnej kovovej konštrukcii.
Porotkyňa Jožka z Pečie celé Slovensko: Katky mi pri vyraďovaní bolo ľúto, ale je to súťaž (Rozhovor)
refresher+
Odporúčané
Porotkyňa Jožka z Pečie celé Slovensko: Katky mi pri vyraďovaní bolo ľúto, ale je to súťaž (Rozhovor)
28. 11. 2023 12:30
„Katky mi pri vyraďovaní bolo ľúto, ale je to súťaž, nie je to stretnutie príjemných ľudí, ktorí sa zabávajú pri pečení. My nejaké kritériá musíme rešpektovať a urobiť hodnotenie čo najlepšie,“ hovorí pre Refresher Jozefína Zaukolcová.
Známy markizácky šéfkuchár otvoril bistro na lukratívnej adrese v Bratislave. Je inšpirované starou nórskou tradíciou
Známy markizácky šéfkuchár otvoril bistro na lukratívnej adrese v Bratislave. Je inšpirované starou nórskou tradíciou
7. 11. 2023 15:57
V menu nájdeš napríklad lokálnu rybu za 30 eur. Šéfkuchár Martin Novák plánuje v budúcnosti priniesť aj fine dining.
V tejto reštaurácii zaplatíš bizarný poplatok: rodičom hlučných detí naúčtovali takmer 50 eur, príbeh sa stal virálnym
V tejto reštaurácii zaplatíš bizarný poplatok: rodičom hlučných detí naúčtovali takmer 50 eur, príbeh sa stal virálnym
6. 11. 2023 11:19
Majiteľ podniku rodičom odkázal, že s takýmto správaním patria do Burger Kingu, a nie do jeho reštaurácie.
Láska v hrncoch: Finedining ma neposadil na zadok, počas života v Kodani som mala radšej „menšie“ miesta
Láska v hrncoch: Finedining ma neposadil na zadok, počas života v Kodani som mala radšej „menšie“ miesta
19. 10. 2023 12:00
Aj medzi variacimi a pečúcimi foodblogermi existuje kategória OG. Láska v hrncoch tvoriaca zaujímavé recepty od roku 2012 spadá do tejto kategórie.
Majiteľ nového Kácečka: Vyvolali sme davovú psychózu. Náš priestor už nebude zanedbaný, nálepky budeme strhávať (Rozhovor)
refresher+
Odporúčané
Majiteľ nového Kácečka: Vyvolali sme davovú psychózu. Náš priestor už nebude zanedbaný, nálepky budeme strhávať (Rozhovor)
20. 7. 2023 12:30
Ako bude vyzerať nové Kácečko a na čo všetko sa môžeš tešiť? Všetko nám zodpovedal jeho dlhoročný majiteľ Ivan Pätoprstý.
Ervin si otvoril kórejské bistro: Kimči som kedysi robil v detskej vaničke a zakopával na záhrade v 50-kilových sudoch
refresher+
Odporúčané
Ervin si otvoril kórejské bistro: Kimči som kedysi robil v detskej vaničke a zakopával na záhrade v 50-kilových sudoch
19. 7. 2023 9:30
Aby Kórejčanom navaril halušky, dal si doniesť zo Slovenska až 200 kíl bryndze a oravskú slaninu. Rozprávali sme sa s majiteľom nového bistra Banchan Ervinom Polivkom, ktorý v tejto exotickej krajine strávil skoro 9 rokov.
Expert na zmrzlinu: Zmrzlina „z prášku“ nie je vôbec zlá, sušené mlieko dnes používa takmer každý (Rozhovor)
refresher+
Odporúčané
Expert na zmrzlinu: Zmrzlina „z prášku“ nie je vôbec zlá, sušené mlieko dnes používa takmer každý (Rozhovor)
9. 6. 2023 14:30
Ochutnáš tu zmrzlinu z červenej ryže, ktorú si majiteľ doniesol až z Južnej Kórey, pistáciový cheesecake ťa zas dostane do siedmeho neba. Zmrzlinového technológa Petra Matuščíka sme navštívili v jeho novootvorenej prevádzke Dželato.
Samo pečie v Kolumbii slovenské trdelníky: Domácim chutí škoricovo-jablkový, pýtajú sa, či som z Československa (Rozhovor)
refresher+
Odporúčané
Samo pečie v Kolumbii slovenské trdelníky: Domácim chutí škoricovo-jablkový, pýtajú sa, či som z Československa (Rozhovor)
22. 3. 2025 7:30
Ako sa dostal z Prievidze k pečeniu trdelníkov v Kolumbii?
Agát dokáže pre trojčlennú rodinu navariť mesačne za tristo eur. Prezradila nám, ako na to (Rozhovor)
refresher+
Odporúčané
Agát dokáže pre trojčlennú rodinu navariť mesačne za tristo eur. Prezradila nám, ako na to (Rozhovor)
31. 3. 2025 19:30
Agát každú nedeľu navarí na celý týždeň. Jedlo si krabičkuje.
Navštívil som prevádzku Red Rose z Na nože v Raslaviciach. Zážitok zachraňovala gulášová polievka (Reportáž)
refresher+
Odporúčané
Navštívil som prevádzku Red Rose z Na nože v Raslaviciach. Zážitok zachraňovala gulášová polievka (Reportáž)
20. 3. 2025 19:30
Čo ma v reštaurácii najviac zaskočilo?
Bol som v Javorine 21 z Na Nože. Z kritiky môjho jedla sa nezosypem, Martin bol však v pohode, hovorí majiteľ Egon (Reportáž)
refresher+
Odporúčané
Bol som v Javorine 21 z Na Nože. Z kritiky môjho jedla sa nezosypem, Martin bol však v pohode, hovorí majiteľ Egon (Reportáž)
11. 4. 2025 19:00
Takto to v Javorine vyzeralo krátko pred odvysielaním epizódy v televízii.
Kde si dáš v Košiciach najlepšiu matchu? Ochutnal som Take It, The MatCha, Nico a Saint (Reportáž)
refresher+
Odporúčané
Kde si dáš v Košiciach najlepšiu matchu? Ochutnal som Take It, The MatCha, Nico a Saint (Reportáž)
18. 8. 2025 17:00
Košice sú súčasťou kvalitnej matcha scény. Na základe odporúčaní čitateľov Refresheru sme šli do 4 podnikov a porovnali cenu, prístup a kvalitu.
Toto sú najlepšie kaviarne v Košiciach: Z týchto prevádzok neodídeš sklamaný, na Hlavnej majú espresso aj za 1,3 eura (Reportáž)
refresher+
Odporúčané
Toto sú najlepšie kaviarne v Košiciach: Z týchto prevádzok neodídeš sklamaný, na Hlavnej majú espresso aj za 1,3 eura (Reportáž)
13. 4. 2025 8:30
Návšteva akejkoľvek prevádzky z nášho zoznamu ťa rozhodne nesklame.
Jaroslav pred viac ako 30 rokmi založil malé rodinné mäsiarstvo. Tajomstvo úspechu je v kvalite surovín a tradičných receptúrach
PR správa
Jaroslav pred viac ako 30 rokmi založil malé rodinné mäsiarstvo. Tajomstvo úspechu je v kvalite surovín a tradičných receptúrach
20. 10. 2025 9:00
Legendárne gazdovské špeciality Bystriansky z Podpoľania inak voňajú aj chutia.
Pali vyhral šou Pečie celé Slovensko: Najťažšia bola príprava pred natáčaním, jeden diel vznikal aj 2 dni (Rozhovor)
refresher+
Odporúčané
Pali vyhral šou Pečie celé Slovensko: Najťažšia bola príprava pred natáčaním, jeden diel vznikal aj 2 dni (Rozhovor)
5. 10. 2025 17:00
Čo je na šou Pečie celé Slovensko najnáročnejšie a naopak najlepšie?
Láska v hrncoch: Finedining ma neposadil na zadok, počas života v Kodani som mala radšej „menšie“ miesta
Láska v hrncoch: Finedining ma neposadil na zadok, počas života v Kodani som mala radšej „menšie“ miesta
19. 10. 2023 12:00
Aj medzi variacimi a pečúcimi foodblogermi existuje kategória OG. Láska v hrncoch tvoriaca zaujímavé recepty od roku 2012 spadá do tejto kategórie.
Michal Kordoš: Dať dokopy ôsmich šéfkuchárov kvôli jednému menu zvládam, no polievka väčšinou zostane na mne
Michal Kordoš: Dať dokopy ôsmich šéfkuchárov kvôli jednému menu zvládam, no polievka väčšinou zostane na mne
21. 12. 2023 14:30
Posledný Podgast tohto roka je tu, opäť ide o vianočný špeciál nahrávaný naživo pred divákmi Vianočnej tržnice, špeciálnej akcie Urban Marketu v Starej tržnici.
O čom budú ďalšie časti The Last of Us? Pribudnú šokujúce úmrtia hrdinov, transrodová postava a nové druhy infikovaných
refresher+
Odporúčané
O čom budú ďalšie časti The Last of Us? Pribudnú šokujúce úmrtia hrdinov, transrodová postava a nové druhy infikovaných
3. 5. 2025 17:00
2. séria The Last of Us sa ešte len začína. Divákov čakajú bolestivé a emotívne zvraty, akčné scény, nové druhy infikovaných a celkom nové príbehy, ktoré neboli ani v hrách.
Chef Tomek: V Londýne som najradšej chodil jesť do Dalstonu na trhoviská afrických imigrantov
Chef Tomek: V Londýne som najradšej chodil jesť do Dalstonu na trhoviská afrických imigrantov
25. 4. 2024 13:30
Chef Tomek varí v podniku Mäso od Romana a znalci bratislavskej gastronómie jeho legendárne tanierové jedlá poznajú a milujú.
Slovenskom sa šíri trend netradičných pízz. Ochutnal som dubajskú, kapustovú, bolonskú, kebabovú a brusnicovú pizzu (TEST)
refresher+
Odporúčané
Slovenskom sa šíri trend netradičných pízz. Ochutnal som dubajskú, kapustovú, bolonskú, kebabovú a brusnicovú pizzu (TEST)
1. 6. 2025 17:00
Prečo sa niekto rozhodol dať na pizzu čokoládu alebo kyslú kapustu?
Zisťovali sme, ako sa darí reštauráciám z prvej a druhej série šou Na Nože: Niektorým stúpol zisk aj o 100%, iné zatvorili
refresher+
Odporúčané
Zisťovali sme, ako sa darí reštauráciám z prvej a druhej série šou Na Nože: Niektorým stúpol zisk aj o 100%, iné zatvorili
3. 4. 2025 7:00
Šou Na Nože zmenila osud mnohým reštauráciám. Ako sa dnes darí tým, ktoré sa objavili medzi prvými? Opýtali sme sa ich majiteľov.
Zuzana vedie v Malage úspešnú reštauráciu: Mala som dlhy a kuchárov, ktorí kradli. Dnes už patríme k špičke (Rozhovor)
refresher+
Odporúčané
Zuzana vedie v Malage úspešnú reštauráciu: Mala som dlhy a kuchárov, ktorí kradli. Dnes už patríme k špičke (Rozhovor)
26. 2. 2025 7:30
Podnikať v gastre sa rozhodla preto, lebo má rada jedlo a prácu s ľuďmi.
Bol som v reštaurácii U Katky z Na nože v Ťahanovciach. Martin Novák bol našou poslednou nádejou, hovorí vedúca (Reportáž)
refresher+
Odporúčané
Bol som v reštaurácii U Katky z Na nože v Ťahanovciach. Martin Novák bol našou poslednou nádejou, hovorí vedúca (Reportáž)
2. 10. 2025 10:00
Reštaurácia v Košiciach je po odchode Martina Nováka retro nielen v interiéri, ale aj v jedálnom lístku.
Jedli sme v reštauračnom vozni slovenských železníc: čakali nás bryndzáky bez bryndze, s dezertom sme platili 17 eur (Reportáž)
refresher+
Odporúčané
Jedli sme v reštauračnom vozni slovenských železníc: čakali nás bryndzáky bez bryndze, s dezertom sme platili 17 eur (Reportáž)
17. 9. 2024 12:30
Vadilo by vám, ak by som si tu povysávala? Môžem vám prosím priniesť účet, už by som si chcela urobiť uzávierku. Prosby čašnícky a jazda v reštauračnom vozni slovenských železníc boli skutočne jedna veľká jazda. Začítaj sa do našej reportáže.
Markizácky šéfkuchár Martin Novák skončil v nemocnici. Čaká ho operácia
Markizácky šéfkuchár Martin Novák skončil v nemocnici. Čaká ho operácia
18. 6. 2024 9:23
„Toto musí ísť zo mňa preč. Zajtra sa ide na to, dnes ešte takto oddychujem,“ vraví šéfkuchár.

Skvelá gastronómia nie je bez skvelých ľudí.