Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
Gastronovinky na Refresheri ti prináša WoltObjednávaj si z množstva reštaurácií so skvelými zľavami na Wolte. S doručením.Objednaj si jedlo
12. februára 2024, 13:23
Čas čítania 1:12
Barbora Adamkovičová

Yaksha so známou bratislavskou pekárňou predáva valentínske panettone za 40 eur. Tržby im za pár dní presiahli 20-tisíc

GASTRO VALENTÍN YAKSHA
Uložiť Uložené
Gastronovinky na Refresheri ti prináša WoltObjednaj si jedlo

Limitovaným talianskym pečivom vyvolali medzi Slovákmi poriadny ošiaľ.

Biznismen a influencer Yaksha si pre svojich fanúšikov pripravil jedinečný valentínsky darček. V spolupráci s remeselnou bratislavskou pekárňou Kruh vytvorili obmedzený počet kusov známeho talianskeho sladkého pečiva s názvom panettone.

Cena limitovaného dezertu, ktorý nazvali LOVE THEM PANETTONE, však niektorých môže zaskočiť. Predávajú ho totiž za 40 eur a hneď v dvoch prevedeniach: malina/čokoláda a pistácia/višňa.

panetonne
Zdroj: http://www.panettone.sk/

Na porovnanie, v talianskom obchode by si za panettone s rovnakou gramážou zaplatil 20 eur a v slovenských potravinových reťazcoch si obľúbený zákusok kúpiš už od 15 eur

Yaksha s Kruhom k ich exkluzívnemu pečivu zo 100 % kvásku vytvorili aj jedinečnú grafiku, balenie a šikovný marketing, vďaka čomu ich podľa slov Yakshu na Instagrame v piatok 9. februára predali už vyše 500 kusov. To znamená, že tržby ich exkluzívneho pečiva boli za pár dní na úrovni viac ako 20 000 eur.

Pekáreň Kruh produkt na svojej stránke opisuje ako „jemné maslové cesto“ rozplývajúce sa na jazyku, v spojitosti s kandizovaným ovocím či čokoládou, ktorá ti „pošteklí chuťové poháriky“. Ako však Yaksha píše na svojom Instagrame, pečie celú noc, aby každému tento valentínsky darček dodal načas. Tak čo, objednáš si ho aj ty?

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by YAK.SHA (@yak.sha)

Toto však nie je prvýkrát, čo bol zákusok predmetom kampane influencerov. Svoje o tom vie aj Talianka Chiara Ferragni, ktorá minulý rok v rámci charitatívnej zbierky predávala limitovanú edíciu koláčov za vyše 19 eur, čím nepríjemne šokovala svojich sledujúcich. V porovnaní s neznačkovým koláčom od spoločnosti Balocco (ktorá vyrábala aj jej pandoro) išlo o dvojnásobnú sumu.

Odporúčané
Infuencerka Chiara Ferragni čelí obrovskému škandálu. Fanúšikom tvrdila, že predaj predraženého koláča pomôže nemocnici Infuencerka Chiara Ferragni čelí obrovskému škandálu. Fanúšikom tvrdila, že predaj predraženého koláča pomôže nemocnici 21. decembra 2023, 12:33

Ferragni tvrdila, že výťažok z jeho predaja finančne pomôže detskej nemocnici v Turíne. Taliansky protimonopolný úrad (AGCM) však zistil, že výrobca koláča, ktorým je firma Balocco, nemocnici daroval 50-tisíc eur ešte pred uvedením produktu na trh. Pričom dvom spoločnostiam, ktoré vlastní, Ferragni za propagáciu zaplatila približne milión eur.

Domov
Zdieľať
Diskusia