Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
Gastronovinky na Refresheri ti prináša WoltObjednávaj si z množstva reštaurácií so skvelými zľavami na Wolte. S doručením.Objednaj si jedlo
13. februára 2024, 14:30
Čas čítania 6:06
Denisa Šútorová

Wagyu burger, hľuzovkové nebo aj talianske tiramisu. Boli sme v novej stredomorskej reštaurácii Narbon, obsluhovali nás majitelia

Wagyu burger, hľuzovkové nebo aj talianske tiramisu. Boli sme v novej stredomorskej reštaurácii Narbon, obsluhovali nás majitelia
Zdroj: Narbon
GASTRO BRATISLAVA GASTRO BRATISLAVA GASTROPRIEMYSEL
Uložiť Uložené
Gastronovinky na Refresheri ti prináša WoltObjednaj si jedlo

Nová reštaurácia v srdci Bratislavy má luxusný interiér a výnimočnú rodinnú atmosféru. Majitelia stavili na koncept stredomorskej kuchyne a michelinského šéfkuchára Dávida Ivána.

V centre Bratislavy sa minulý štvrtok 8. februára otváral nový podnik a Refresher nechýbal na guest liste. Majitelia známej talianskej reštaurácie La Piazza (bratia Bekim a Benjamin Šabaniovci) sa tentoraz do hlavného mesta rozhodli priniesť jedinečný koncept stredomorskej gastronómie.

Ich novinka Narbon, ktorá leží v srdci Starého Mesta na Laurinskej ulici, ukrýva eleganciu, luxusný dizajn a zároveň výnimočnú rodinnú atmosféru.

Trojkombinácia, ktorú ocení nejeden milovník štýlu a skvelého jedla, ti ponúka variáciu chutí mediteránnej oblasti a aj poetickosť, ktorú neucítiš len na tanieri, ale aj v samotnom priestore. Pre majiteľov je totiž reštaurácia stelesnením toho, ako vnímajú dokonalý priestor na oddych.

„Je to miesto, kde sa architektúra spája s moderným mediteránnym šarmom a kde kvalitné jedlo sprevádza vynikajúci servis.“

Narbon sa môže pýšiť jedným z najkrajších interiérov na Slovensku. Stojí za ním filozofia bratov aj známy architekt Kalin Cakov.
Narbon sa môže pýšiť jedným z najkrajších interiérov na Slovensku. Stojí za ním filozofia bratov aj známy architekt Kalin Cakov. Zdroj: Narbon

Stredomorie však odznieva aj v samotnom názve Narbon. Ako nám bratia Šabaniovci prezradili, ide o označenie, ktorým Vikingovia nazývali mediteránnu oblasť v čase, keď v nej obchodovali. Toto zvučné slovo v dvojici zarezonovalo natoľko, že ním pomenovali svoj najnovší projekt, ktorý predstavili vo veľkom štýle.

Odporúčané
Chef Tomek: V Londýne som najradšej chodil jesť do Dalstonu na trhoviská afrických imigrantov Chef Tomek: V Londýne som najradšej chodil jesť do Dalstonu na trhoviská afrických imigrantov 25. apríla 2024, 13:30

Oficiálnu otváračku moderovala Soňa Müllerová a samotnú degustáciu nám obohatila hudobná vložka, o ktorú sa postarala vychádzajúca spevácka hviezda Thia Vittek.

V článku ti povieme o samotnej degustácii, predstavení menu a vizuáli interiéru, ktorý pokojne môžeme označiť za jeden z najkrajších na slovenskej gastronomickej scéne. Ešte predtým si však spresníme aj to, čo to vlastne „tá“ stredomorská kuchyňa je.

Benjamin a Bekim Šabaniovci otvorili v Bratislave svoju druhú prevádzku. Od talianskej reštaurácie La Piazza sa líši v niekoľkých veciach.
Benjamin a Bekim Šabaniovci otvorili v Bratislave svoju druhú prevádzku. Od talianskej reštaurácie La Piazza sa líši v niekoľkých veciach. Zdroj: Narbon

Skôr než spoločne navštívime novú stredomorskú reštauráciu, by sme ti však radi pripomenuli, že tvoriť kvalitný obsah môžeme len vďaka našim predplatiteľom. Ak sa ti naše reportáže zo zaujímavých miest páčia, podporiť nás môžeš vstupom do klubu Refresher+.

Mediteránne menu ako filozofia reštaurácie

Pri pojme mediteránna oblasť (alebo Stredomorie) si mnoho z nás vybaví slnečné lúče, dovolenkovú atmosféru a neutíchajúci šum mora. K tomu patrí aj skvelé víno, horkasté olivy, čerstvo ulovená ryba, množstvo zeleniny a ovocia, ale aj kvalitné syry, lahodné cestoviny či korenistá šakšuka.

Odporúčané
Ako ušetriť na cestovaní po Bratislave? Najlepšie tipy Ako ušetriť na cestovaní po Bratislave? Najlepšie tipy 24. apríla 2024, 15:00

Stredomorská gastronómia je totiž variáciou niekoľkých krajín, ich kultúr a špecifických kulinárskych tradícií. Hneď na prvú si predstavíš Grécko a Taliansko, susedné Chorvátsko, ale aj Španielsko, Libanon či Albánsko.

„Na prvých šesť mesiacov máme vybraté menu, ktoré reprezentuje našu myšlienku. Všetky chody sú niečím špecifické, ale zároveň chceme, aby to celé pôsobilo ako ladený celok, aby to dávalo zmysel. Po čase ponuku obmeníme,“ hovorí jeden z majiteľov Narbonu.

Stredomorskú kuchyňu US News & World Report už po 7. rok uvádza ako najzdravšiu na svete. Pravidelná konzumácia stredomorskej stravy môže prispieť k zlepšeniu kvality zdravia, vitalite a dlhovekosti a k zvýšenej fyzickej aktivite. Takisto znamená aj zníženie rizika kardiovaskulárnych ochorení a cukrovky. Vplyv na to má bohaté zastúpenie rastlinných potravín, zdravých tukov a olejov, ako aj čerstvého ovocia a zeleniny.
Stredomorskú kuchyňu US News & World Report už po 7. rok uvádza ako najzdravšiu na svete. Pravidelná konzumácia stredomorskej stravy môže prispieť k zlepšeniu kvality zdravia, vitalite a dlhovekosti a k zvýšenej fyzickej aktivite. Takisto znamená aj zníženie rizika kardiovaskulárnych ochorení a cukrovky. Vplyv na to má bohaté zastúpenie rastlinných potravín, zdravých tukov a olejov, ako aj čerstvého ovocia a zeleniny. Zdroj: Narbon
Vyskúšaj predplatné
za 2,99
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 154036 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Prečo v podniku Narbon cítiť rodinnú atmosféru.
  • Ako nám chutilo degustačné menu a ktorý chod považujeme za topku večera.
  • Aký jediný dezert nájdeš v à la carte a koľko si zaň zaplatíš.
  • Cena ktorého pokrmu nás prekvapila.
  • Ktorý michelinský šéfkuchár sa postaral o menu v Narbon.
  • Prečo je interiér reštaurácie jeden z najkrajších na Slovensku.
Domov
Zdieľať
Diskusia