Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Gastronovinky na Refresheri ti prináša Wolt Objednávaj si z množstva reštaurácií so skvelými zľavami na Wolte. S doručením. Objednaj si jedlo
Domov

Gastro

Najchutnejšie a najlepšie vyzerajúce recepty, foodtips, foodporn, tipy na jedlo a reštaurácie po Slovensku a v okolí. Dobrú chuť.

Prevádzky Testy Recepty Ľudia
Storky
Zelená horúčka pokračuje. V centre Bratislavy otvorili nový matcha spot
Zdeněk Pohlreich mieri na YouTube. Prichádza s vlastnou kuchárskou šou
Známe bratislavské bistro otvára novú prevádzku. Oli’s prinesie kúsok Talianska
Boli sme na otvorení novej pekárne vo Vydrici. Kruh si pripravil špeciálne chuťo...
Bratislavská pekáreň Kruh otvára novú prevádzku. Nachádza sa v lukratívnej časti
Smash burger v centre Bratislavy len za 4,99 €. Nová burgráreň prekvapila cenami
Pepsi mení pravidlá hry vo svete nápojov. Do predaja mieri prebiotická kola
Okolie Nív sa mení na kaviarenskú veľmoc. V Zwirne otvorili nový prírastok
Brunch s výhľadom na Dunaj a live DJ setom. Konn prišiel s novým letným koncepto...
V lete nezabúdaj na túto dôležitú vec. Okrem tekutín tvoje telo potrebuje aj iné...
Sponzorovaný obsah
Kinder predstavil novú chrumkavú tyčinku. Kombinuje mliečnu čokoládu so sušienka...
Sponzorovaný obsah
Slovenská značka Nehera navrhla uniformy pre luxusnú bratislavskú reštauráciu
V tomto 4* hoteli na Liptove zažiješ dokonalú romantiku. Cena za noc ťa príjemne...
Mediálna spolupráca
Značka Karloff predstavila novinku. Na trh prichádza Herberry Gin vyrobený z 22 ...
Sponzorovaný obsah
TikTok ovládol Lidl: Tieto virálne produkty si môžeš kúpiť už od pondelka
Sponzorovaný obsah
Bistro Fach prichádza s unikátnym konceptom. Večeru môžeš sharovať s priateľmi
Do Bratislavy prichádza franšíza z Čiech: Boli sme na otvorení The Miners
V Lidli je dubajský týždeň. Kúpiš tam dubajskú čokoládu, likér či nátierku
Sponzorovaný obsah
Boli sme v reštaurácii Heydučka zo šou Na nože. Takto obstála v našom teste
Na Sundecku otvorili reštauráciu Waves: Novinka na Dunaji spája tradičnú kuchyňu...
Články kategórie
Najnovšie
Najčítanejšie
Martin Labanc z Poľnej kuchyne: Či by som chcel Michelinskú hviezdu? Neurazil by som sa, no treba na to mať talent
Martin Labanc z Poľnej kuchyne: Či by som chcel Michelinskú hviezdu? Neurazil by som sa, no treba na to mať talent
28. 10. 2020 15:49
Je najnovší Podgast o jednom z najdlhšie pôsobiacich a najúspešnejších slovenských food truckov? Alebo o michelinskom sprievodcovi? Obe odpovede sú správne.
Wolt znižuje ceny za doručenie o štvrtinu a predstavuje balíček podpory reštauráciám
PR správa
Wolt znižuje ceny za doručenie o štvrtinu a predstavuje balíček podpory reštauráciám
27. 10. 2020 17:42
Obľúbená donášková služba pomáha poctivým majiteľom reštaurácií, ktorí sa ocitli na hrane prežitia.
Barbara z Kounu: V Taliansku ma učili robiť aj rajčinovú či mortadellovú zmrzlinu
Barbara z Kounu: V Taliansku ma učili robiť aj rajčinovú či mortadellovú zmrzlinu
21. 10. 2020 11:37
Leto je už len spomienka, no bola by škoda, ak by sa z našich životov vytratila zmrzlina. Najnovší Podgast je o nej. Čojeho hosťkou je Barbara, autorka a majiteľka legendárnej bratislavskej zmrzlinárne Koun.
TEST 10 jablkových džúsov: Ktorý outsider nás prekvapil najviac a ako obstál Pfanner s takmer 200-ročnou tradíciou?
refresher+
Odporúčané
TEST 10 jablkových džúsov: Ktorý outsider nás prekvapil najviac a ako obstál Pfanner s takmer 200-ročnou tradíciou?
18. 10. 2020 9:30
Ktorý jablkový džús je najlepší? Ochutnali sme Cappy, Relax či Happy Day. Prekvapila nás však šťava z Lidla.
Lousy Auber: Pizza? Musíš mať hlavne zmáknutý základ, potom ma už prekvap, čím chceš
Lousy Auber: Pizza? Musíš mať hlavne zmáknutý základ, potom ma už prekvap, čím chceš
14. 10. 2020 11:31
Vypočujte si, o čom si pokecali foodblogger Čoje s jedným z najlepších slovenských umelcov a fotografov Lousy Auberom.
Vodová katastrofa bez chuti, ale tiež príjemný rastlinný jogurt. Testovali sme 12 vegánskych jogurtov
refresher+
Odporúčané
Vodová katastrofa bez chuti, ale tiež príjemný rastlinný jogurt. Testovali sme 12 vegánskych jogurtov
13. 10. 2020 9:35
Tentokrát sme namiesto teba ochutnali vegánske jogurty. V tomto teste zistíš, ktorý sa oplatí kúpiť a chutí lahodne aj bez mlieka.
Shrey Kadam: V indických reštauráciách v Bratislave sa niekedy naťahujem, ako má jedlo vyzerať a chutiť
Shrey Kadam: V indických reštauráciách v Bratislave sa niekedy naťahujem, ako má jedlo vyzerať a chutiť
7. 10. 2020 11:31
Bratislava nemá núdzu o indické reštaurácie a väčšina z vás už v nejakej určite jedla. Viete ale, ako má indické jedlo chutiť naozaj?
Vojtechova najväčšia inšpirácia pri varení je obsah jeho odpadkového koša a výsledné jedlá pritom vyzerajú famózne (Rozhovor)
refresher+
Odporúčané
Vojtechova najväčšia inšpirácia pri varení je obsah jeho odpadkového koša a výsledné jedlá pritom vyzerajú famózne (Rozhovor)
6. 10. 2020 14:30
Mladý kuchár chce pomôcť gastronómii na Slovensku a učiť ľudí, ako variť bez odpadu.
Spoluzakladateľka vegánskeho bistra: Aj vegáni sú ľudia, ktorí občas zhrešia vegan junk foodom (Rozhovor)
refresher+
Odporúčané
Spoluzakladateľka vegánskeho bistra: Aj vegáni sú ľudia, ktorí občas zhrešia vegan junk foodom (Rozhovor)
4. 10. 2020 9:07
Mladá Prievidžanka ukazuje Slovákom, že vegáni nejedia len konáriky a kamene.
Burger King sa usiluje o michelinskú hviezdu. Nemáme saténové obrusy a strieborný príbor, jedlo si to však zaslúži, tvrdia
Burger King sa usiluje o michelinskú hviezdu. Nemáme saténové obrusy a strieborný príbor, jedlo si to však zaslúži, tvrdia
1. 10. 2020 16:12
Belgický Burger King sa chce ako prvá fastfoodová reštaurácia dostať do michelinského sprievodcu.
Šéfkuchár Oliver Vozárik: V predošlom podniku som si trochu uletel, robil som pyré z krvi so srdciami
Šéfkuchár Oliver Vozárik: V predošlom podniku som si trochu uletel, robil som pyré z krvi so srdciami
30. 9. 2020 10:13
Jedlo Olivera Vozárika si momentálne užíva celá Bratislava v bistre Otto na Dunajskej, z ktorého sa za krátky čas stal jeden z najobľúbenejších podnikov v hlavnom meste.
Keď sa otvorí podnik na takýto štýl vo Viedni, ľudia čakajú na stôl. V Bratislave to tak nie je, tvrdí majiteľ SeeU (Rozhovor)
refresher+
Odporúčané
Keď sa otvorí podnik na takýto štýl vo Viedni, ľudia čakajú na stôl. V Bratislave to tak nie je, tvrdí majiteľ SeeU (Rozhovor)
27. 9. 2020 9:08
IT-čkár s vášnou k umeniu zložil tím kuchárov, ktorí pôsobili v michelinských reštauráciách po celom svete a rozhodol sa investovať do prevádzky aj napriek momentálnej kríze.
Do Bratislavy sa vrátil Prior. V novej prevádzke si nájdu svoje milovníci jedla aj street artu
Do Bratislavy sa vrátil Prior. V novej prevádzke si nájdu svoje milovníci jedla aj street artu
25. 9. 2020 17:11
V novom bratislavskom foodcourte si budeš môcť pochutnať na špecialitách slovenskej, portugalskej, indickej, vietnamskej, čínskej, iránskej, arabskej a izraelskej kuchyne.
Oli Džupinková: Celeste Buckingham som u mňa doma učila variť tatarčane pirohy
Oli Džupinková: Celeste Buckingham som u mňa doma učila variť tatarčane pirohy
23. 9. 2020 11:24
Ak ste v posledných rokoch zachytili dačo zaujímavé o Rusínoch na Slovensku, je veľmi pravdepodobné, že s tým mala dačo spoločné Oli.
Langoš Bar: Varil v michelinských reštauráciách, dnes ti urobí langoš
Langoš Bar: Varil v michelinských reštauráciách, dnes ti urobí langoš
22. 9. 2020 19:40
Ako chutí langoš s krevetami za osem eur? Porazí osvedčenú klasiku? Môže sa bratislavský streetfood báť novej konkurencie? Na všetky otázky sme sa pokúšali nájsť odpoveď v Langoš Bare.
Vybudoval sieť úspešných burgrární, len aby sa jej zbavil a otvoril si malé mäsiarstvo. V ňom ti ugriluje steak (Rozhovor)
refresher+
Odporúčané
Vybudoval sieť úspešných burgrární, len aby sa jej zbavil a otvoril si malé mäsiarstvo. V ňom ti ugriluje steak (Rozhovor)
20. 9. 2020 17:41
Roman Kóňa má mäsiarstvo, avšak napriek tomu apeluje na klimatickú zodpovednosť. Mäso od slovenských farmárov neberie, nemá s nimi dobré skúsenosti. To a viac nám prezradil popritom, ako nám ugriloval steak.
Donášková služba Wolt oslavuje prvé narodeniny v Bratislave, zákazníkom bude tento víkend doručovať jedlo zadarmo
PR správa
Donášková služba Wolt oslavuje prvé narodeniny v Bratislave, zákazníkom bude tento víkend doručovať jedlo zadarmo
18. 9. 2020 17:21
Úspešný fínsky donáškový startup Wolt pôsobí na Slovensku presne rok.
Joe Trendy: Musíš sa jedlom stať, aby si ho pochopil
Joe Trendy: Musíš sa jedlom stať, aby si ho pochopil
16. 9. 2020 16:33
Joe Trendy sa nedávno preslávil ako autor vtipov v OTOvi, ktoré prinútili Annu Záborskú modliť sa za jeho hriešnu dušu. Bude sa za Joea niekto modliť aj po vypočutí najnovšieho Podgastu?
Zelená horúčka pokračuje. V centre Bratislavy otvorili nový matcha spot, ponúkajú aj cloudy verzie
Zelená horúčka pokračuje. V centre Bratislavy otvorili nový matcha spot, ponúkajú aj cloudy verzie
13. 9. 2025 9:00
MATCHA CLOUD ponúka prémiovú matchu v klasickej aj trendovej „cloudy“ podobe.
Do Česka prichádza ďalší americký fastfoodový reťazec. Jeho investorom je Drake
Do Česka prichádza ďalší americký fastfoodový reťazec. Jeho investorom je Drake
12. 9. 2025 17:24
Zatiaľ čo už viac ako rok Česi čakajú na otvorenie Five Guys v pražskom obchodnom dome Máj, ktoré sa neustále posúva, prišla správa, že do Česka sa chystá ďalší americký fastfood.
Test OG sladkostí z bufetu: Ktoré dnes chutia horšie ako kedysi a ktorých čaro sme objavili až v dospelosti?
refresher+
Odporúčané
Test OG sladkostí z bufetu: Ktoré dnes chutia horšie ako kedysi a ktorých čaro sme objavili až v dospelosti?
14. 9. 2025 10:00
V novom teste sme si zaspomínali na typické snacky a sladkosti zo školských bufetov. Ktoré nás sklamali a ktoré naopak prekvapili?
„Gastronómia je veľmi pekný a dôležitý odbor,“ hovorí majiteľ bistra Otto! Chcel vytvoriť podnik, ktorý mu tu chýbal
refresher+
Odporúčané
„Gastronómia je veľmi pekný a dôležitý odbor,“ hovorí majiteľ bistra Otto! Chcel vytvoriť podnik, ktorý mu tu chýbal
včera o 11:00
Jasnú predstavu o prevádzke, ktorá je dnes už ikonou bratislavského gastra, mali majitelia už od úplného začiatku.
Obľúbené mochi kúpiš už aj v Lidli. Reťazec chystá prvýkrát japonský týždeň, v ponuke budú viaceré virálne pochutiny
Obľúbené mochi kúpiš už aj v Lidli. Reťazec chystá prvýkrát japonský týždeň, v ponuke budú viaceré virálne pochutiny
6. 3. 2024 17:18
Milovníci japonskej kuchyne si rozhodne prídu na svoje.
Okolie Nív sa mení na kaviarenskú veľmoc. V Zwirne otvorili ďalší cool podnik – Čierny Peter
Okolie Nív sa mení na kaviarenskú veľmoc. V Zwirne otvorili ďalší cool podnik – Čierny Peter
18. 7. 2025 10:58
Bratislavské Nivy zažívajú kávový boom. Najnovším prírastkom do kaviarenského sveta je Čierny Peter
V tomto 4* hoteli na Liptove zažiješ dokonalú romantiku. Cena za noc ťa príjemne prekvapí
Mediálna spolupráca
V tomto 4* hoteli na Liptove zažiješ dokonalú romantiku. Cena za noc ťa príjemne prekvapí
22. 5. 2025 11:00
Pobyt je ideálny pre páry, skupiny kamošov či rodinu s deťmi.
Stane sa Nová tržnica ďalším gastro spotom Bratislavy? Prvé prevádzky lákajú na vegánske klobásy či kórejský street food
Odporúčané
Stane sa Nová tržnica ďalším gastro spotom Bratislavy? Prvé prevádzky lákajú na vegánske klobásy či kórejský street food
24. 8. 2025 11:00
Nová tržnica v Bratislave sa po dlhšom období ticha prebúdza k životu.
Hneď 2 slovenské jedlá ovládli rebríček najlepších snackov. Na prvom mieste skončila pochúťka, ktorou pohrdne málokto
Hneď 2 slovenské jedlá ovládli rebríček najlepších snackov. Na prvom mieste skončila pochúťka, ktorou pohrdne málokto
25. 10. 2023 17:02
Slovenské pochutiny sa umiestnili na špici rebríčka najlepších stredoeurópskych snackov.
Na vianočných trhoch v Bratislave cez víkend zvýšili ceny aj o 20 %. Mesto pritom tvrdí, že nájom je nižší ako pred 6 rokmi
refresher+
Odporúčané
Na vianočných trhoch v Bratislave cez víkend zvýšili ceny aj o 20 %. Mesto pritom tvrdí, že nájom je nižší ako pred 6 rokmi
25. 11. 2024 19:30
Zisťovali sme, prečo niektoré produkty v stánkoch na hlavných vianočných trhoch zo dňa na deň zdraželi. Pýtali sme sa stánkarov a oslovili sme aj BKIS, ktoré trhy organizuje.
Kde sa najesť v Banskobystrickom kraji? Reštaurácia, kde chutilo aj prezidentke či zážitková kuchyňa so švajčiarskymi skúsenosťami
Kde sa najesť v Banskobystrickom kraji? Reštaurácia, kde chutilo aj prezidentke či zážitková kuchyňa so švajčiarskymi skúsenosťami
17. 2. 2025 14:00
Prinášame ti pár tipov na reštaurácie v Banskobystrickom kraji, ktoré ti prinesú nielen gastro zážitok, ale aj príjemnú atmosféru. V našom zozname nájdeš rôzne prevádzky - od chutného streetfoodu, vegan bistra až po reštaurácie s vyššou gastronómiou.
Dubajská čokoláda z Lidlu spôsobila ošiaľ, vypredala sa za pár minút. Ochutnali sme ju a porovnali s originálom
Dubajská čokoláda z Lidlu spôsobila ošiaľ, vypredala sa za pár minút. Ochutnali sme ju a porovnali s originálom
31. 1. 2025 11:00
Dubajská čokoláda z Lidlu spôsobila ošiaľ po celom Slovensku.
Navštívili sme prevádzku Maťove akcie: Rodičia kričia, že im chcem otráviť deti, do reklamy sme nedali ani cent, hovorí sám Maťo
refresher+
Odporúčané
Navštívili sme prevádzku Maťove akcie: Rodičia kričia, že im chcem otráviť deti, do reklamy sme nedali ani cent, hovorí sám Maťo
28. 2. 2024 14:30
Sieť obchodov Maťove akcie je v súčasnosti na Slovensku obrovským hitom. Pomáha tomu netradičný tovar, Tiktok či špecifický výzor zakladateľa značky. Do jednej z prevádzok sme zamierili aj my a na otázky nám odpovedala aj hlava celého projektu – Maťo.
TEST populárnych instantných káv: Ktorá klasika je podľa profesionálneho pražiara prepadák a čo by si zaliali kolegovia?
refresher+
Odporúčané
TEST populárnych instantných káv: Ktorá klasika je podľa profesionálneho pražiara prepadák a čo by si zaliali kolegovia?
25. 5. 2025 7:00
Po skončení ochutnávky pražiar kávy Jakub Jandík priznal, že také veľké rozdiely medzi vzorkami nečakal.
Vanilkové rožky či perníkový cheesecake. Týmito vianočnými receptami zaboduješ u kamošov aj rodiny
Sponzorovaný obsah
Vanilkové rožky či perníkový cheesecake. Týmito vianočnými receptami zaboduješ u kamošov aj rodiny
12. 12. 2023 15:00
Čo tak skúsiť niečo nové?
Navštívila som bratislavské vianočné trhy: Cigánska stojí 8 eur, za foie gras dáš až 20 €. Kde jedia stánkari? (Reportáž)
refresher+
Odporúčané
Navštívila som bratislavské vianočné trhy: Cigánska stojí 8 eur, za foie gras dáš až 20 €. Kde jedia stánkari? (Reportáž)
22. 11. 2024 19:30
Navštívili sme vianočné trhy na Hlavnom námestí v Bratislave a prinášame ti jedinečnú reportáž, v ktorej nájdeš rozhovory so stánkarmi aj návštevníkmi.
Boli sme v reštaurácii Heydučka zo šou Na nože. Takto obstála v našom teste
Boli sme v reštaurácii Heydučka zo šou Na nože. Takto obstála v našom teste
3. 4. 2025 19:00
Paradajkové pesto, hovädzí vývar alebo bolonské špagety, všetko sme starostlivo zhodnotili.
Bývalá reštaurácia, v ktorej pôsobil šéfkuchár Martin Novák je na predaj za 130-tisíc eur. Podnik predávajú s plným vybavením
Bývalá reštaurácia, v ktorej pôsobil šéfkuchár Martin Novák je na predaj za 130-tisíc eur. Podnik predávajú s plným vybavením
28. 2. 2025 9:43
Dôvodom predaja je to, že sa viacerí rozhodli venovať iným projektom, vrátane šéfkuchára Martina Nováka.