Priprav si túto chutnú nátierku a ozvláštni svoju večeru či raňajky.
Chýba ti inšpirácia na chutné raňajky či večeru a nie si práve kulinársky typ? Osviež svoj jedálniček chutnou cibuľovou nátierkou, ktorá je navyše bezlaktózová aj bezlepková. Expresný tip, ktorý poteší nielen metalistov, si pre teba pripravil známy foodbloger Metalhead in the Kitchen alias Viktor Kalivoda. Môžeš si ju dať s chlebíkom, ale aj ako dip k čipsom či na hranolčeky. A aj s umývaním riadov ti zaberie menej než polhodinu.
Nátierka so syrom a s cibuľou od Metalheada in the Kitchen
Aj keď je so syrom, môžu si na nej pochutnať ľudia s intoleranciou na laktózu či celiatici. Môžeš si ju však pripraviť aj s normálnym chlebíkom, výber je na tebe.
SUROVINY:
250 g cibule
150 g K-free bezlaktózového syra
50 ml olivového oleja
40 ml vody
1 PL hnedého cukru
1 ČL soli
2 ČL vínneho octu
¼ ČL kajenského korenia
cesnakový prášok podľa chuti
mleté čierne korenie
pažítka, jarná cibuľka
K-free bezlepkový chlieb
POSTUP:
- Cibuľu narežeme na tenké plátky alebo na malé kocky, podľa chuti. Dáme ju do hrnca, pridáme cukor, soľ a počkáme asi 5 minút, aby pustila šťavu. Pridáme olej a za občasného miešania opražíme do zlatista.
- Pridáme ocot, vodu a varíme tak, aby sa zredukovalo množstvo vody. Skaramelizovanú cibuľku preložíme do misky a necháme vychladnúť.
- Nakoniec pridáme K-free bezlaktózový syr, premiešame a dochutíme koreninami. Podávame na bezlepkovom chlebíku s pažítkou alebo jarnou cibuľkou.