Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Gastronovinky na Refresheri ti prináša WoltObjednávaj si z množstva reštaurácií so skvelými zľavami na Wolte. S doručením.Objednaj si jedlo
Daniel Mikolášik
31. mája 2021, 15:21
Čas čítania 0:59

Nestlé priznalo, že väčšina jeho potravín je nezdravá. Spoločnosť sa po vlne kritiky zaviazala, že na výžive zapracuje

Kategória:
Gastro
Uložiť Uložené
Nestlé priznalo, že väčšina jeho potravín je nezdravá. Spoločnosť sa po vlne kritiky zaviazala, že na výžive zapracuje
Zdroj: Nestlé Cereals/propagační materiál
Gastronovinky na Refresheri ti prináša WoltObjednaj si jedlo

Škandalózne zistenia prišli v čase, keď sa potravinári čoraz viac stretávajú s globálnym tlakom na boj proti obezite a podporu zdravšieho stravovania.

Jeden z najväčších potravinárskych koncernov sveta Nestlé je pod poriadnou paľbou kritiky po tom, čo spoločnosť v internom dokumente priznala, že väčšina jej potravín a nápojov je nezdravá.

Viac ako 60 % potravinárskeho portfólia firmy totiž nezodpovedá štandardom, ktoré podľa uznávanej definície určujú prospešnosť zdraviu, zistila redakcia Financial Times.

„Výrazne sme zlepšili produkty, ale naše portfólio stále nedosahuje dobré výsledky vzhľadom na externé definície zdravia v prostredí, kde regulačný tlak a požiadavky spotrebiteľov prudko stúpajú,“ píše sa v obežníku zo začiatku roka určenom pre najvyšších manažérov Nestlé.

10. mája 2021, 14:30 Čas čítania 4:56 Boli sme v prvej toastárni v Bratislave. Ako chutia džemovo-slaninové sendviče a prečo sú vraj legálnou drogou? Boli sme v prvej toastárni v Bratislave. Ako chutia džemovo-slaninové sendviče a prečo sú vraj legálnou drogou?

„Niektoré z našich výrobkov a kategórií nikdy nebudú prospešné zdraviu bez ohľadu na ich zlepšovanie,“ uvádza sa tiež podľa Irish Times v internom dokumente. 

Domov
Zdieľať
Diskusia