Prepnúť do nočného režimu
Prepnúť do denného režimu
Pondelok 27. 3. 2023 meniny má Alena

hľadaj na refresheri

Chceš dostávať notifikácie aj na tomto zariadení?
Ekonomika

Lucia vybudovala sieť Phočkární s miliónovými tržbami: Slováci chcú najmä Pho, len občas skúsia niečo iné. Varíme ho 12 hodín

Podnikateľka Lucia Huong Šimeková rozbehla sieť Phočkární aj franšízovú sieť Tuk Tuk. „Zistila som, že ma kríza poháňala vpred a bola jedným z najproduktívnejších období,“ hovorí o období pandémie v rozhovore pre Refresher.

Martina Havranová
14. 2. 2023 16:30 Čas čítania: 5:00
Zdieľať
Uložiť Uložené
Zdieľať Zdieľať článok
Lucia vybudovala sieť Phočkární s miliónovými tržbami: Slováci chcú najmä Pho, len občas skúsia niečo iné. Varíme ho 12 hodín
Zdroj: Phočkáreň
Ekonomika
1
Martina Havranová
14. 2. 2023 16:30
Čas čítania: 5:00

Lucia vybudovala sieť Phočkární s miliónovými tržbami: Slováci chcú najmä Pho, len občas skúsia niečo iné. Varíme ho 12 hodín

Podnikateľka Lucia Huong Šimeková rozbehla sieť Phočkární aj franšízovú sieť Tuk Tuk. „Zistila som, že ma kríza poháňala vpred a bola jedným z najproduktívnejších období,“ hovorí o období pandémie v rozhovore pre Refresher.

Martina Havranová
14. február 2023, 16:30
Čas čítania: 5:00
Zdieľať
Uložiť Uložené
Zdieľať Zdieľať článok
Lucia vybudovala sieť Phočkární s miliónovými tržbami: Slováci chcú najmä Pho, len občas skúsia niečo iné. Varíme ho 12 hodín
Zdroj: Phočkáreň
Odoberať newsletter REFRESHERu
10 najlepších člankov Refresheru, raz za týždeň. Ak ťa emaily prestanú baviť, tak ich kedykoľvek zrušíš. Zadaním emailu súhlasíš s podmienkami portálu.

Lucia Huong Šimeková pred piatimi rokmi založila prvú prevádzku Phočkárne v Bratislave. Sieť gastroprevádzok sa odvtedy zmenila na biznis s tržbami na úrovni 3,5 milióna eur a jej podnikateľské schopnosti si vyslúžili niekoľko ocenení. 


„Hlavnou ideou, prečo sme sa rozhodli otvoriť našu prvú gastroprevádzku, bolo to, že milujem vietnamskú polievku Pho Bo a nikde som ju nenašla v takej kvalite, akú som chcela,“ prezrádza Lucia v rozhovore pre Refresher. K prevádzkam Phočkární sa neskôr pridala aj sieť prevádzok Tuk tuk, ktoré sa predávajú aj ako franšízy.

 

Lucia Huong Šimeková pred piatimi rokmi založila prvú prevádzku Phočkárne v Bratislave.
Lucia Huong Šimeková pred piatimi rokmi založila prvú prevádzku Phočkárne v Bratislave. Zdroj: Refresher/Ľubo Baran

 

Na Refresheri ti pravidelne predstavujeme inšpiratívnych ľudí, ktorí dosiahli výnimočné úspechy. Aby sme to mohli robiť aj naďalej, podpor nás a pridaj sa do klubu Refresher+, kde získaš neobmedzený prístup k exkluzívnym článkom.


Ako vznikol nápad založiť Phočkáreň? 

Pred jej založením som pracovala v sektore komerčných nehnuteľností. Mala som veľmi dobrý prehľad o tom, ako funguje trh a kde sa čomu darí. Hlavnou ideou, prečo sme sa rozhodli otvoriť prvú gastroprevádzku, bolo to, že milujem vietnamskú polievku Pho Bo a nikde som ju nenašla v takej kvalite, akú som chcela. 

 

Ľudia k nám väčšinou chodia kvôli svojim obľúbeným jedlám a len občas skúsia niečo iné.


Keď sa nám naskytla možnosť otvoriť prvú Phočkáreň, rozhodli sme sa, že ideme do toho. V Bratislave bolo dovtedy niekoľko vietnamských reštaurácií, kde mi chutilo a pravidelne som tam chodievala. V každej však bolo niečo, kde mi niečo vadilo, nepáčil sa mi priestor, nebola som si úplne istá kvalitou surovín alebo jednoducho nezapadali do môjho rýchleho životného štýlu. Videli sme príležitosť vytvoriť koncept pre ľudí, ktorí prídu do nákupného centra niečo rýchlo vybaviť a chcú si popri tom vziať nejaké jedlo a dovtedy tam nemali veľmi na výber. 


Keď ste tvorili koncept prvej Phočkárne, rozmýšľali ste od začiatku tak, že chcete postupne budovať sieť gastroprevádzok, alebo otváranie ďalších prišlo nejako prirodzene? 

Nechceli sme zostať len pri jednej, ale mali sme predtým rešpekt. Vyberali sme si miesta, kde by sme postupne chceli otvárať pobočky. Zatiaľ fungujú tri a myslím, že aj vzhľadom na našu rodinnú situáciu je to úplne postačujúce. 


Kto vytvoril receptúry vašich jedál?

Vo firme sme traja. Ja, môj manžel a môj bratranec David Thang, ktorý je zároveň majiteľom aj tvorcom našich receptúr. Receptúra na polievku Pho, ktoré je naše najpredávanejšie jedlo, má receptúru ešte od našej babičky. Varíme ho 12 hodín počas noci s tým, že ho pripravujeme na konci každej zmeny, aby bolo ráno čerstvé.

Vyskúšaj predplatné
za 0,33
a čítaj všetko bez obmedzení
PRIDAJ SA K PREDPLATITEĽOM UŽ MÁM PREDPLATNÉ: PRIHLÁSIŤ SA
alebo Odomkni článok cez SMS
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 130942 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Ako sa podarilo nastaviť stratégiu počas pandémie?
  • O koľko zdraželi suroviny v dôsledku inflácie?
  • Dokážu donášky jedla vykompenzovať príjem z kamenných reštaurácií?
  • Ako dlho sa pripravuje tradičné Pho?

Upozorniť na chybu - ak si našiel nedostatok v článku alebo máš pripomienky, daj nám vedieť.
NAHOR
Zdieľať
Uložiť Uložené
Zdieľať Zdieľať článok
Dostávaj najlepší obsah mailom
Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah.
Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.
Posielať email
Najčítanejšie články
Teraz
24 hod
7 dní
30 dní
Viac z témy Ekonomika
Viac článkov
Ďalšie news viac news
Mohlo by ťa zaujímať
Prejsť na úvodnú stránku
Domov
Zdieľať
Diskusia
Hľadať
Viac
Zapni upozornenia a už ti nič neujde!

Chceš vedieť čo sa deje a mať prehľad? Dostávaj upozornenia o najhorúcejších správach na Refresheri.

(Príklady: Horel Notre Dame, Zomrel Mac Miller, Trailer na Avengerov)
(Príklady: Sagan skončil prvý, Nový zákon s vplyvom na moderných ľudí, Dnes nás čaká zatmenie slnka)
Ak chceš, aby sme ti poslali takmer všetky novinky, vyber túto možnosť.