Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Veronika Szűcs Rajničová
11. októbra 2022, 16:30
Čas čítania 4:15

Pierre Baguette založili dvaja kamaráti zo Sládkovičova. Mesačne spotrebujú viac ako 300 ton múky a zamestnávajú tisíc ľudí

Kategória:
Ekonomika
Uložiť Uložené

Firma mala vlani mimoriadne úspešný rok. Podľa portálu Finstat zvýšila viac ako dvojnásobne zisk a tržby jej narástli o 49 percent na viac než 59 miliónov eur. Najväčší skok pritom nastal na domácom trhu.

V továrenskom komplexe na začiatku Sládkovičova to vonia po čerstvom pečive. Možno si ani netušil, že Pierre Baguette nezaložil žiaden Francúz, ale dvaja Slováci Andrej Šmuro a Róbert Mego. Prvé bagety predávali v okienku kultúrneho domu.

Neostali však obyčajnými bufetármi. Za viac než dve dekády vybudovali firmu, ktorá sa stala lídrom na slovenskom trhu a v súčasnosti zamestnáva približne tisíc ľudí. Privítal nás v nej marketingový manažér Andrej Gerstner.

Na portáli Disrupter otvárame dvere do zaujímavých slovenských firiem. Ak sa ti naša práca páči, môžeš ju podporiť tým, že sa pridáš do klubu Refresher+. Získaš aj prístup ku všetkým exkluzívnym článkom.

V Pierre Baguette sme navštívili aj pekáreň.
V Pierre Baguette sme navštívili aj pekáreň. Zdroj: Refresher/Ľubo Baran

Pierre Baguette má aktuálne v portfóliu 21 produktov. Okrem bagiet vyrábajú aj wrapy, sendviče a panini. Najviac sa stále predávajú bagety, ktoré tvoria približne 70 percent objemu. V obľúbenosti sa na čele drží debrecínska bageta, ktorá má 27-ročnú tradíciu.

15. apríla 2024, 14:30 Čas čítania 5:55 Celebritný kuchár Massimo: Michelin by Slovensku pomohol. Reštaurácie niekedy spolupracujú s nevhodnými influencermi (Rozhovor) Celebritný kuchár Massimo: Michelin by Slovensku pomohol. Reštaurácie niekedy spolupracujú s nevhodnými influencermi (Rozhovor)

Ponuku bagiet čoskoro doplní novinka Bagetejšn, ktorú navrhol populárny MMA zápasník Attila Végh. Bude v nej saláma, šunka, vajce a extra porcia jemne pikantného dresingu. 
 

Slogan „ťažká váha medzi bagetami“ neodkazuje len na Véghovo zameranie, ale aj na to, že pôjde o najťažšiu bagetu na slovenskom trhu. „Attila je okrem iného vyučený kuchár. Je to zápasník, zabávač a veľmi dobrý človek,“ hovorí manažér.

Vyskúšaj predplatné
za 2,99
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 122784 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Aká je novinka Bagetejšn, ktorú navrhol Atilla Végh.
  • Ako sa darí sendvičovej línii Active & Fit.
  • Prečo je pre Pierre Baguette dodávateľom celá Európa.
  • Aké výhody má šalát z Andalúzie.
  • Ktorý európsky trh je pre firmu najvýkonnejší.
Domov
Zdieľať
Diskusia