Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Tento obsah je sponzorovaný obsah spoločnosti Staropramen.
7. júna 2021, 18:00
Čas čítania 3:01
Sponzorovaný obsah

Cool tipy na piknik v Prahe

GASTRO
Uložiť Uložené
Citlivý obsah
Článok môže obsahovať:
  • produkty a služby určené pre osoby staršie ako 18 rokov
  • sex, nahotu a iný NSFW obsah
  • násilie, krv alebo obsah nevhodný pre citlivé povahy
mám nad 18 rokov (zobraziť obsah)
späť na hlavnú stránkuSpäť

Prichádzajúce leto je ideálny čas na to, vybehnúť do prírody v meste a užiť si skvelý piknik. Vybrali sme pre teba niekoľko miest, ktoré rozhodne stoja za to.

Letné dni doslova lákajú, aby sme vybehli do prírody a užili si skryté kúty hlavného mesta Česka. Keďže sa námestia a centrum vracajú k svojmu starému životu plnému turistov, ak si chceš užiť pohodové chvíle vo svojom obľúbenom meste, voľ radšej parky. Užiť si v nich môžeš skvelý piknik s rodinou či kamošmi, navyše často okorenený skvelými výhľadmi na historickú časť mesta.

Aby si sa vedel lepšie zorientovať, kde si vychutnáš skvelý piknik, v spolupráci so značkou Staropramen, ktorá ti prináša osviežujúce pivné alko (ale aj nealko) nápoje COOL, sme pripravili zoznam tých najlepších miest v Prahe, ktoré sú často neobjavené aj domácimi. 

Piknik
Zdroj: Pexels.com/Helena Lopes

Ešte predtým ako sa vyberieš piknikovať do jednej z destinácií z nášho zoznamu, nezabudni na nič dôležité, čo správnemu pikniku nesmie chýbať. V tvojom batohu by mala byť deka či rovno aj dve, keďže asi nepôjdeš sám. Pribaľ si tiež nejaký dobrý a ľahký snack a predovšetkým čosi na pitie, čo ťa osvieži. Skvelou voľbou je práve pivný nápoj COOL, ktorý určite poznáš. Na trh totiž prišiel ešte v roku 2011 ako výhradne alko variant s citrónovou príchuťou. Dnes si však môžeš vybrať zo siedmich príchutí s 0,0 % podielom alkoholu, konkrétne jablko & hruška, uhorka & limetka, grep, lemon, bazový kvet & lemongrass, malina & čučoriedka či ríbezľa & limetka, a z alkoholických (2 % podielu) grep, lemon a višňa & limetka.

Staropramen COOL
Zdroj: Staropramen COOL

Letenské sady

Začneme osvedčenou klasikou, ktorú pozná hádam každý Pražan, no v našom zozname nesmie chýbať. Park susediaci s Letenskou pláňou ponúka krásne výhľady na Prahu, konkrétne na jej historickú časť. Môžeš sem skočiť na biku, elektrokolobežke, peši a v pohode aj so svojím psíkom. Ak si chceš v pokoji vychutnať piknik a posedieť si pri skvelých výhľadoch na rieku a mesto, drž sa udržiavaných chodníkov. Výhodou tohto parku je tiež prítomnosť lavičiek a stolčekov.

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Michaela T. (@michaelaturnova)

Kráľovská obora – Stromovka

Táto prírodná a kultúrna pamiatka je vyhľadávaným miestom Pražanov, keď chcú stráviť pohodové chvíle v prírode a zároveň v meste. Stromovka ti ponúkne rozľahlé udržiavané trávnaté miesta, veľa tieňa s množstvom stromov a udržiavané cestičky, vďaka ktorým si cestu sem môžeš skrátiť na korčuliach, skejtborde či na kolobežke.

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Kristina (@kristi_lebedinska)

Riegrovy sady

Na pražských Vinohradoch si užiješ jednoznačne najkrajšie západy slnka. Tento park so širokými trávnatými plochami, lavičkami a kopou stánkov s občerstvením je obľúbeným miestom, no ak si chceš užiť piknik mimo hlavného deja, ľahko nájdeš prázdny odľahlejší kút, kde budeš mať aj trochu súkromia. Odporúčame ti vyjsť až hore na kopec, odkiaľ budeš mať perfektný výhľad na mesto.

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa 노상태 (@yes_st)

Petřínské sady

Toto miesto je najkrajšie na piknik práve v tomto období – od apríla do júna, keď sa môžeš kochať pohľadom na rozkvitnuté stromy. Ak plánuješ romantický piknik, rozhodne stav na toto miesto. Na Petříne si užiješ najmä pohodové posedenie a výhľad na Pražský hrad či strechy domčekov na Malej strane. Po pikniku sa môžeš prejsť po nekonečných cestičkách, zablúdiť do zrkadlového bludiska či odviezť sa lanovkou k Petřínskej rozhľadni.

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Dominik Mach | Czechia 🇨🇿 (@doma.mach)

Karlovo náměstí 

Ak sa ti nechce chodiť z historického centra, deku a piknikový kôš si môžeš rozložiť aj pod stromami na Karlovom náměstí. V prípade, že tvoj piknik nie je plánovaný, zachránia ťa neďaleké potraviny, kde si môžeš nakúpiť, prípadne skoč do jednej z neďalekých kaviarní a daj si zabaliť kávu a koláčik.

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Lucie Janečková (@lucijanecek)

Vyšehrad

Niekdajšia brána do mesta, kde môžeš nájsť gotický kostol, sochy, stredovekú rotundu, opevnenie či cintorín. Dnes je to obľúbené miesto na prechádzky a posedenie. Ak miluješ históriu, potom ti odporúčame usporiadať piknik práve tu. 

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Tomas Tesar (@tomastesar)

Vítkov

Tento trávnatý kopec, z ktorého zažiješ najlepšie výhľady na Žižkovskú vežu, zvoľ vtedy, keď sa chceš trochu ohriať na slnku a vychutnať si jeho lúče. Okrem posedenia tu môžeš skočiť do múzea či prejsť sa okolo pamätníka a jazdeckej sochy slávneho českého vojvodcu.

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa René Campillo (@rene.campillo)

Ak sú ti všetky vyššie menované parky známe, môžeš skúsiť zbehnúť na Ladronku, ktorá je obľúbená medzi pražskými bežcami a psičkármi. Ďalším dobrým tipom na usporiadanie pikniku sú Havlíčkovy sady, kde si užiješ nielen veľké trávnaté plochy, ale aj vinárske altánky. Za zmienku stojí tiež Hostivařský lesopark, kam často mieria práve rodiny s deťmi kvôli zookútiku Divoká zahrada Hostivař. Vhod môže prísť aj priehrada, v ktorej sa počas horúcich letných dní môžeš okúpať. No a na záver: ostrovné typy určite poteší Střelecký ostrov, ktorý ponúka mnoho miest na piknikovanie pod stromami.

Domov
Zdieľať
Diskusia