Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Gastronovinky na Refresheri ti prináša Wolt Objednávaj si z množstva reštaurácií so skvelými zľavami na Wolte. S doručením. Objednaj si jedlo
Domov

Gastro

Najchutnejšie a najlepšie vyzerajúce recepty, foodtips, foodporn, tipy na jedlo a reštaurácie po Slovensku a v okolí. Dobrú chuť.

Prevádzky Testy Recepty Ľudia
Storky
Boli sme na otvorení novej pekárne vo Vydrici. Kruh si pripravil špeciálne chuťo...
Bratislavská pekáreň Kruh otvára novú prevádzku. Nachádza sa v lukratívnej časti
Smash burger v centre Bratislavy len za 4,99 €. Nová burgráreň prekvapila cenami
Pepsi mení pravidlá hry vo svete nápojov. Do predaja mieri prebiotická kola
Okolie Nív sa mení na kaviarenskú veľmoc. V Zwirne otvorili nový prírastok
Brunch s výhľadom na Dunaj a live DJ setom. Konn prišiel s novým letným koncepto...
V lete nezabúdaj na túto dôležitú vec. Okrem tekutín tvoje telo potrebuje aj iné...
Sponzorovaný obsah
Kinder predstavil novú chrumkavú tyčinku. Kombinuje mliečnu čokoládu so sušienka...
Sponzorovaný obsah
Slovenská značka Nehera navrhla uniformy pre luxusnú bratislavskú reštauráciu
V tomto 4* hoteli na Liptove zažiješ dokonalú romantiku. Cena za noc ťa príjemne...
Mediálna spolupráca
Značka Karloff predstavila novinku. Na trh prichádza Herberry Gin vyrobený z 22 ...
Sponzorovaný obsah
TikTok ovládol Lidl: Tieto virálne produkty si môžeš kúpiť už od pondelka
Sponzorovaný obsah
Bistro Fach prichádza s unikátnym konceptom. Večeru môžeš sharovať s priateľmi
Do Bratislavy prichádza franšíza z Čiech: Boli sme na otvorení The Miners
V Lidli je dubajský týždeň. Kúpiš tam dubajskú čokoládu, likér či nátierku
Sponzorovaný obsah
Boli sme v reštaurácii Heydučka zo šou Na nože. Takto obstála v našom teste
Na Sundecku otvorili reštauráciu Waves: Novinka na Dunaji spája tradičnú kuchyňu...
Obľúbený ázijský podnik otvára ďalšiu prevádzku. Jedlo si tu namixuješ podľa seb...
Sponzorovaný obsah
V Trnave vznikol nový matcha bar, ktorý nemá konkurenciu. Yum Cha spája tradíciu...
V Bratislave vzniklo bistro, ktoré z tradičných lokší spravilo gurmánsky zážitok
Články kategórie
Najnovšie
Najčítanejšie
Boli sme v reštaurácii Heydučka zo šou Na nože. Takto obstála v našom teste
Boli sme v reštaurácii Heydučka zo šou Na nože. Takto obstála v našom teste
3. 4. 2025 19:00
Paradajkové pesto, hovädzí vývar alebo bolonské špagety, všetko sme starostlivo zhodnotili.
Známa česká blogerka má rýchlo postupujúcu rakovinu. Ľudia prispeli na jej liečbu štvrť milióna eur v jeden deň
Známa česká blogerka má rýchlo postupujúcu rakovinu. Ľudia prispeli na jej liečbu štvrť milióna eur v jeden deň
3. 4. 2025 11:51
Marika Kučová je autorkou instagramového blogu Kitchen Story. Svojim sledovateľom oznámila zdrvujúcu správu, že jej rakovina prsníka postupuje príliš rýchlo a v Českej republike na ňu nie je dostupná žiadna liečba.
Zisťovali sme, ako sa darí reštauráciám z prvej a druhej série šou Na Nože: Niektorým stúpol zisk aj o 100%, iné zatvorili
refresher+
Odporúčané
Zisťovali sme, ako sa darí reštauráciám z prvej a druhej série šou Na Nože: Niektorým stúpol zisk aj o 100%, iné zatvorili
3. 4. 2025 7:00
Šou Na Nože zmenila osud mnohým reštauráciám. Ako sa dnes darí tým, ktoré sa objavili medzi prvými? Opýtali sme sa ich majiteľov.
Módny gigant Prada vstupuje do sveta gastronómie. Značka otvorila novú reštauráciu v Šanghaji
Módny gigant Prada vstupuje do sveta gastronómie. Značka otvorila novú reštauráciu v Šanghaji
1. 4. 2025 18:38
Luxus sa spája s gurmánstvom.
Agát dokáže pre trojčlennú rodinu navariť mesačne za tristo eur. Prezradila nám, ako na to (Rozhovor)
refresher+
Odporúčané
Agát dokáže pre trojčlennú rodinu navariť mesačne za tristo eur. Prezradila nám, ako na to (Rozhovor)
31. 3. 2025 19:30
Agát každú nedeľu navarí na celý týždeň. Jedlo si krabičkuje.
Na Sundecku otvorili reštauráciu Waves: Novinka na Dunaji spája tradičnú kuchyňu v modernom prevedení
Na Sundecku otvorili reštauráciu Waves: Novinka na Dunaji spája tradičnú kuchyňu v modernom prevedení
31. 3. 2025 19:13
Na bratislavskom Sundecku otvorila svoje brány nová reštaurácia Waves, za ktorou stoja chlapci z projektu Nachos Pôjdem Domov – Tomáš Šcipák a šéfkuchár Marcel Pospíšil.
Obľúbený ázijský podnik otvára ďalšiu prevádzku. Jedlo si tu namixuješ podľa seba
Sponzorovaný obsah
Obľúbený ázijský podnik otvára ďalšiu prevádzku. Jedlo si tu namixuješ podľa seba
31. 3. 2025 14:00
Na svoje si tu príde každý, vrátane vegetariánov alebo vegánov.
KVÍZ: Ako dobre poznáš McDonald's? Iba pravý fanúšik dokáže vyplniť kvíz bez chyby
Sponzorovaný obsah
KVÍZ: Ako dobre poznáš McDonald's? Iba pravý fanúšik dokáže vyplniť kvíz bez chyby
31. 3. 2025 10:00
🍟 + 🍔 = 🤤❤️
Hľadal som najlepšie bryndzové halušky vo Vysokých Tatrách: Furkotka, Slowenská, Kamzík, salaš Slavkov alebo Stará mama?
refresher+
Odporúčané
Hľadal som najlepšie bryndzové halušky vo Vysokých Tatrách: Furkotka, Slowenská, Kamzík, salaš Slavkov alebo Stará mama?
30. 3. 2025 8:00
Kde v Tatrách si dáš tie najlepšie bryndzové halušky? Išli sme podľa vašich odporúčaní.
Tieto slovenské reštaurácie by mohli získať michelinskú hviezdu. Je to prelomový okamih, hovoria šéfkuchári
refresher+
Tieto slovenské reštaurácie by mohli získať michelinskú hviezdu. Je to prelomový okamih, hovoria šéfkuchári
27. 3. 2025 18:00
Na názor sme sa pýtali šéfkuchárov Lukáša Heska z Irinu, Daniela Tilingera z ECKu a Jozefa Brezu z Gašperovho mlynu.
Ako vzniká v Bratislave Milka? Peťka, ktorá pracuje v továrni na čokoládu 7 rokov, musí chutnať čokoládu každý deň (Reportáž)
refresher+
Odporúčané
Ako vzniká v Bratislave Milka? Peťka, ktorá pracuje v továrni na čokoládu 7 rokov, musí chutnať čokoládu každý deň (Reportáž)
27. 3. 2025 7:30
Zamestnanci továrne na čokoládu nám porozprávali, aké je to pracovať so sladkosťami, koľko toho denne zjedia, a zistili sme aj to, ako čokoládovňu vnímajú ľudia na okolí.
Na Slovensko prídu odborníci z Michelinu. Naše reštaurácie majú šancu získať legendárnu hviezdu
Na Slovensko prídu odborníci z Michelinu. Naše reštaurácie majú šancu získať legendárnu hviezdu
25. 3. 2025 9:57
Slovensko sa pripravuje na návštevu michelinských odborníkov, ktorí budú hodnotiť naše reštaurácie a ich gastronomický potenciál. Ministerstvo cestovného ruchu a športu podpísalo zmluvu s legendárnym gurmánskym bedekrom Michelin v hodnote 175 000 eur.
Samo pečie v Kolumbii slovenské trdelníky: Domácim chutí škoricovo-jablkový, pýtajú sa, či som z Československa (Rozhovor)
refresher+
Odporúčané
Samo pečie v Kolumbii slovenské trdelníky: Domácim chutí škoricovo-jablkový, pýtajú sa, či som z Československa (Rozhovor)
22. 3. 2025 7:30
Ako sa dostal z Prievidze k pečeniu trdelníkov v Kolumbii?
V Trnave vznikol nový matcha bar, ktorý široko ďaleko nemá konkurenciu. Yum Cha spája tradíciu s moderným servisom
V Trnave vznikol nový matcha bar, ktorý široko ďaleko nemá konkurenciu. Yum Cha spája tradíciu s moderným servisom
21. 3. 2025 19:10
V Trnave na Hornopotočnej ulici otvorili nový podnik Yum Cha, ktorý prináša jedinečný zážitok pre milovníkov matchy.
ZSSK predstavilo nové menu: Vo vlaku si môžeš vychutnať exotické udony či talianske penne
ZSSK predstavilo nové menu: Vo vlaku si môžeš vychutnať exotické udony či talianske penne
21. 3. 2025 16:22
Minulý rok sa predalo vyše 50-tisíc hlavných jedál a vypilo sa viac ako 159-tisíc káv.
Navštívil som prevádzku Red Rose z Na nože v Raslaviciach. Zážitok zachraňovala gulášová polievka (Reportáž)
refresher+
Odporúčané
Navštívil som prevádzku Red Rose z Na nože v Raslaviciach. Zážitok zachraňovala gulášová polievka (Reportáž)
20. 3. 2025 19:30
Čo ma v reštaurácii najviac zaskočilo?
Lipton si vystrelil zo svojich fanúšikov. Obľúbená príchuť broskyňa nikam neodchádza
Lipton si vystrelil zo svojich fanúšikov. Obľúbená príchuť broskyňa nikam neodchádza
19. 3. 2025 14:49
Rest in Peach.
Tvarohový baranček či avokádový šalát. Za tieto veľkonočné recepty ťa pochváli aj tvoja babka
Sponzorovaný obsah
Tvarohový baranček či avokádový šalát. Za tieto veľkonočné recepty ťa pochváli aj tvoja babka
18. 3. 2025 11:00
Čo tak skúsiť niečo nové?
Smash burger v centre Bratislavy len za 4,99 €. Nová burgráreň prekvapila príjemnými cenami
Smash burger v centre Bratislavy len za 4,99 €. Nová burgráreň prekvapila príjemnými cenami
24. 7. 2025 16:19
Smash burger s hranolkami do 10 eur sa nevidí v Bratislave tak často.
Bratislavská pekáreň Kruh otvára novú prevádzku vo Vydrici. Čaká ťa hudba aj špeciálne pečivo
Bratislavská pekáreň Kruh otvára novú prevádzku vo Vydrici. Čaká ťa hudba aj špeciálne pečivo
25. 7. 2025 13:32
Otvárajú už 31. júla.
Na Nivách v Bratislave otvorili nové bistro Sando. Ponúka naložené sendviče z lokálnych surovín
Na Nivách v Bratislave otvorili nové bistro Sando. Ponúka naložené sendviče z lokálnych surovín
25. 7. 2025 14:05
Si milovník/milovníčka sendvičov? Tak toto je pre teba!
Pepsi mieri na cieľovku zastupujúcu zdravý životný štýl. Do predaja mieri prebiotická kola
Pepsi mieri na cieľovku zastupujúcu zdravý životný štýl. Do predaja mieri prebiotická kola
22. 7. 2025 17:34
Nový nápoj obsahuje 30 kalórií, minimum cukru a prekvapí aj obsahom vlákniny.
Turisti hodnotili najlepšie slovenské jedlá. Najviac im chutia naše tradičné syry
Turisti hodnotili najlepšie slovenské jedlá. Najviac im chutia naše tradičné syry
28. 1. 2025 6:53
Pozri sa, ktoré chute zo Slovenska si získali svetové uznanie.
„Komunitný stôl je alfa omega tohto miesta,“ hovorí majiteľ OMA. Chcel vytvoriť miesto, kde môže hostiť ľudí
refresher+
Odporúčané
„Komunitný stôl je alfa omega tohto miesta,“ hovorí majiteľ OMA. Chcel vytvoriť miesto, kde môže hostiť ľudí
pred 2 dňami
OMA je bistro, ktoré spája kvalitné jedlo, príjemnú atmosféru a v neposlednom rade aj ľudí, keďže všetci sú usádzaní za jeden veľký spoločný stôl. Za projektom stojí Jakub, ktorý verí, že jedlo má ľudí zbližovať a prinášať zážitok.
TEST nočných kebabov v Bratislave: Na ktorom sme si pochutili a z ktorého sme vypľúvali chrupavky?
refresher+
Odporúčané
TEST nočných kebabov v Bratislave: Na ktorom sme si pochutili a z ktorého sme vypľúvali chrupavky?
21. 7. 2025 17:00
Kebab je neoddeliteľnou súčasťou párty života v Bratislave. Zisťovali sme za teba, kde si dáš v pomere ceny, kvality a úrovne prevádzky ten najlepší!
Lidl získal ocenenie najlepšieho pomeru ceny a kvality. Diskont zvíťazil aj v čerstvosti ovocia, zeleniny či mäsa
PR správa
Lidl získal ocenenie najlepšieho pomeru ceny a kvality. Diskont zvíťazil aj v čerstvosti ovocia, zeleniny či mäsa
18. 7. 2025 15:00
Ocenenie sa udeľuje na základe výsledkov nezávislého prieskumu verejnej mienky.
Obľúbená kvásková pekáreň sa rozrastá. Bloom Bakery otvorilo ďalšiu prevádzku v Bratislave
Obľúbená kvásková pekáreň sa rozrastá. Bloom Bakery otvorilo ďalšiu prevádzku v Bratislave
23. 7. 2025 12:46
Ak máš rád/-a kváskové pečivo, určite poznáš pekáreň Bloom Bakery, ktorá teraz otvorila novú prevádzku na Dunajskej 3.
Obľúbené mochi kúpiš už aj v Lidli. Reťazec chystá prvýkrát japonský týždeň, v ponuke budú viaceré virálne pochutiny
Obľúbené mochi kúpiš už aj v Lidli. Reťazec chystá prvýkrát japonský týždeň, v ponuke budú viaceré virálne pochutiny
6. 3. 2024 17:18
Milovníci japonskej kuchyne si rozhodne prídu na svoje.
Okolie Nív sa mení na kaviarenskú veľmoc. V Zwirne otvorili ďalší cool podnik – Čierny Peter
Okolie Nív sa mení na kaviarenskú veľmoc. V Zwirne otvorili ďalší cool podnik – Čierny Peter
18. 7. 2025 10:58
Bratislavské Nivy zažívajú kávový boom. Najnovším prírastkom do kaviarenského sveta je Čierny Peter
V tomto 4* hoteli na Liptove zažiješ dokonalú romantiku. Cena za noc ťa príjemne prekvapí
Mediálna spolupráca
V tomto 4* hoteli na Liptove zažiješ dokonalú romantiku. Cena za noc ťa príjemne prekvapí
22. 5. 2025 11:00
Pobyt je ideálny pre páry, skupiny kamošov či rodinu s deťmi.
Hneď 2 slovenské jedlá ovládli rebríček najlepších snackov. Na prvom mieste skončila pochúťka, ktorou pohrdne málokto
Hneď 2 slovenské jedlá ovládli rebríček najlepších snackov. Na prvom mieste skončila pochúťka, ktorou pohrdne málokto
25. 10. 2023 17:02
Slovenské pochutiny sa umiestnili na špici rebríčka najlepších stredoeurópskych snackov.
Na vianočných trhoch v Bratislave cez víkend zvýšili ceny aj o 20 %. Mesto pritom tvrdí, že nájom je nižší ako pred 6 rokmi
refresher+
Odporúčané
Na vianočných trhoch v Bratislave cez víkend zvýšili ceny aj o 20 %. Mesto pritom tvrdí, že nájom je nižší ako pred 6 rokmi
25. 11. 2024 19:30
Zisťovali sme, prečo niektoré produkty v stánkoch na hlavných vianočných trhoch zo dňa na deň zdraželi. Pýtali sme sa stánkarov a oslovili sme aj BKIS, ktoré trhy organizuje.
Kde sa najesť v Banskobystrickom kraji? Reštaurácia, kde chutilo aj prezidentke či zážitková kuchyňa so švajčiarskymi skúsenosťami
Kde sa najesť v Banskobystrickom kraji? Reštaurácia, kde chutilo aj prezidentke či zážitková kuchyňa so švajčiarskymi skúsenosťami
17. 2. 2025 14:00
Prinášame ti pár tipov na reštaurácie v Banskobystrickom kraji, ktoré ti prinesú nielen gastro zážitok, ale aj príjemnú atmosféru. V našom zozname nájdeš rôzne prevádzky - od chutného streetfoodu, vegan bistra až po reštaurácie s vyššou gastronómiou.
Dubajská čokoláda z Lidlu spôsobila ošiaľ, vypredala sa za pár minút. Ochutnali sme ju a porovnali s originálom
Dubajská čokoláda z Lidlu spôsobila ošiaľ, vypredala sa za pár minút. Ochutnali sme ju a porovnali s originálom
31. 1. 2025 11:00
Dubajská čokoláda z Lidlu spôsobila ošiaľ po celom Slovensku.
Navštívili sme prevádzku Maťove akcie: Rodičia kričia, že im chcem otráviť deti, do reklamy sme nedali ani cent, hovorí sám Maťo
refresher+
Odporúčané
Navštívili sme prevádzku Maťove akcie: Rodičia kričia, že im chcem otráviť deti, do reklamy sme nedali ani cent, hovorí sám Maťo
28. 2. 2024 14:30
Sieť obchodov Maťove akcie je v súčasnosti na Slovensku obrovským hitom. Pomáha tomu netradičný tovar, Tiktok či špecifický výzor zakladateľa značky. Do jednej z prevádzok sme zamierili aj my a na otázky nám odpovedala aj hlava celého projektu – Maťo.
TEST populárnych instantných káv: Ktorá klasika je podľa profesionálneho pražiara prepadák a čo by si zaliali kolegovia?
refresher+
Odporúčané
TEST populárnych instantných káv: Ktorá klasika je podľa profesionálneho pražiara prepadák a čo by si zaliali kolegovia?
25. 5. 2025 7:00
Po skončení ochutnávky pražiar kávy Jakub Jandík priznal, že také veľké rozdiely medzi vzorkami nečakal.