Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
4. júna 2021, 10:34
Čas čítania 1:12
Daniel Mikolášik TASR

Študenti môžu tento rok zabudnúť na školské výlety. Ministerstvo ich neodporúča, žiakov posiela do prírody

NEWS ŠKOLSTVO
Uložiť Uložené

Namiesto návštev hradov či múzeí odporúča ministerstvo pobyt v prírode.

Ministerstvo školstva neodporúča organizovať viacdňové školské výlety. V prípade ich konania sa škola riadi covid automatom, čo znamená, že okres, v ktorom by boli žiaci ubytovaní, musí byť v stupni monitoringu, v prvom alebo druhom stupni ostražitosti.

Odporúčané
Časť škôl na Slovensku znova otvorila svoje brány. Boli sme sa pozrieť, ako pandémia zmenila vyučovanie a vedomosti žiakov Časť škôl na Slovensku znova otvorila svoje brány. Boli sme sa pozrieť, ako pandémia zmenila vyučovanie a vedomosti žiakov 11. februára 2021, 14:30

Výlety do zahraničia rezort školstva neodporúča uskutočňovať. Vyplýva to z usmernenia k aktivitám, ktoré sa organizujú pred letnými prázdninami v školskom roku 2020/2021. V prípade jednodňových školských výletov je možné uskutočniť ich pri zachovaní protiepidemických opatrení.

„Odporúčame nevyužívať hromadnú dopravu, pri väčších vzdialenostiach si zabezpečiť zmluvnú prepravu. Odporúčame výlety organizovať tak, aby sa deti a žiaci nepremiešavali s osobami, ktoré nie sú z príslušnej školy alebo školského zariadenia,“ uviedol rezort školstva v usmernení.

Domov
Zdieľať
Diskusia