Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
27. mája 2021, 6:41
Čas čítania 0:59
Adam Novosad

Lukašenko sa vyhráža, že Európsku úniu zaplaví drogovými dílermi a migrantmi. Chce sa pomstiť za sankcie

Lukašenko sa vyhráža, že Európsku úniu zaplaví drogovými dílermi a migrantmi. Chce sa pomstiť za sankcie
Zdroj: Getty Images/Konstantin Zavrazhin
NEWS ALEXANDR LUKAŠENKO EURÓPSKA ÚNIA
Uložiť Uložené

Bielorusko na zavedenie sankcií a izolácie leteckej dopravy zo strany Európskej únie reaguje vyhrážkami.

Bieloruský prezident Alexandr Lukašenko sa plánuje pomstiť Európskej únii za sankcie, ktoré na krajinu uvalili jej lídri v reakcii na incident s lietadlom spoločnosti Ryanair. Lukašenko sa postavil pred parlament a vyhlásil, že ako pomstu si pripravil migrantov a drogových dílerov, ktorých chce voľne posielať do Európskej únie, informuje DailyMail.

„Zastavovali sme migrantov a drogy – teraz ich budete musieť chytiť a zjesť sami,“ vyhrážal sa Lukašenko svojim susedom z európskeho bloku. Diktátor vraj uvoľní prísny režim na hraniciach, ktorý platil doteraz, a tak sa podľa neho drogoví díleri cez hranicu dostanú oveľa jednoduchšie.

Lukašenko, Bielorusko
Zdroj: TASR/AP

Pred parlamentom obhajoval svoje rozhodnutie prinútiť let Ryanairu pristáť na letisku v Minsku. Aj naďalej trvá na tom, že konal v súlade so zákonom a reagoval výlučne na vyhrážku, že sa na palube lietadla nachádzala bomba. Správa o bombe údajne prišla zo Švajčiarska, ale švajčiarske úrady dementovali akýkoľvek kontakt tohto typu s Bieloruskom.

Lukašenko v parlamente vyhlásil, že ho zadržaný novinár Raman Pratasevič ani jeho priateľka Sofia Sapegová v skutočnosti nezaujímajú a staral sa len o bezpečnosť svojej krajiny a jej obyvateľov. „Nemohol som dovoliť, aby lietadlo padlo na hlavy našich ľudí. Konal som v súlade so zákonom, chránil som svojich ľudí. A budem v tom pokračovať,“ zastrájal sa Lukašenko.

Odporúčané
Slaytiiina zažil bad trip na LSD, ktorý mu spustil toxickú psychózu. V úprimnom videu varuje pred negatívnymi následkami drog Slaytiiina zažil bad trip na LSD, ktorý mu spustil toxickú psychózu. V úprimnom videu varuje pred negatívnymi následkami drog 26. mája 2021, 17:20

Prataseviča však obvinil z toho, že proti nemu chystal krvavé povstanie, ktoré sa podarilo zastaviť. Západné krajiny z Európskej únie, ale aj Spojené štáty americké obvinil z vedenia hybridnej vojny voči Bielorusko, ktorej cieľom je podľa Lukašenka odstrániť najskôr Bielorusko a potom zaútočiť na Rusko.

Tieto obvinenia však nepodložil nijakými dôkazmi, a tak išlo len o pokusy zachrániť si legitimitu v očiach poslancov či tej časti bieloruskej verejnosti, ktorá ho stále podporuje.

Domov
Zdieľať
Diskusia