Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
19. mája 2021, 14:23
Čas čítania 0:32
Adam Novosad

Od soboty dostane každý jednotné dvojjazyčné potvrdenie o očkovaní. V prípade potreby ti ho štát doručí na mail

NEWS KORONAVÍRUS OČKOVANIE
Uložiť Uložené

Ministerstvo zdravotníctva muselo zareagovať na kritiku nejednotného prístupu k očkovacím certifikátom.

Vláda reaguje na kritiku očkovacích potvrdení zavedením jednotných očkovacích certifikátov. Slovensko začiatkom týždňa vypadlo z dohody krajín V4, Rakúska a Nemecka, ktoré si už dnes uznávajú svoje vnútroštátne očkovacie potvrdenia, pretože sú vyhotovené dvojjazyčne, obsahujú všetky podstatné informácie a každý obyvateľ z očkovacieho centra odchádza s rovnakým certifikátom.

Odporúčané
Keď vypukol koronavírus, Tomáš nechtiac uviazol na odľahlom exotickom ostrove Tonga. Z 15 dní sa stalo 8 mesiacov (Rozhovor) Keď vypukol koronavírus, Tomáš nechtiac uviazol na odľahlom exotickom ostrove Tonga. Z 15 dní sa stalo 8 mesiacov (Rozhovor) 19. mája 2021, 9:30

Naopak, na Slovensku mali očkovacie centrá možnosť vydávať certifikáty podľa vlastných predstáv, čo spôsobilo chaos a odmietnutie uznávania potvrdení okolitými krajinami. 

Domov
Zdieľať
Diskusia