Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
17. mája 2021, 8:11
Čas čítania 0:54
Tímea Krauszová

V Británii testujú expresný covidový test. Výter je len zo slín a výsledok sa ti v apke ukáže už za 25 sekúnd

V Británii testujú expresný covidový test. Výter je len zo slín a výsledok sa ti v apke ukáže už za 25 sekúnd
Zdroj: British Airways
NEWS KORONAVÍRUS
Uložiť Uložené

Má až 98-percentnú presnosť, podobne ako PCR testy.

Lacný, rýchly a veľmi presný. Toto podľa Sky News sľubujú vývojárske firmy Pelican Diagnostics a Canary Global, ktoré stoja za doposiaľ najrýchlejším covidovým testom na svete. Momentálne ho skúšajú britské aerolinky British Airways na svojich zamestnancoch, používať ho môžu vo Veľkej Británii aj v celej EÚ v zdravotníckych zariadeniach. Na schválenie čakajú aj v USA.

Odporúčané
Nedeľný komentár: Drahá nevesta Boris Kollár si pýta ďalšie úroky, platí Kolíková Nedeľný komentár: Drahá nevesta Boris Kollár si pýta ďalšie úroky, platí Kolíková 16. mája 2021, 16:28

Ultrarýchle testovanie

Ide o neinvazívny test. Vzorku slín treba umiestniť do malej nádobky, zatriasť ňou a vložiť do digitálnej čítačky. Prístroj vyhodnotí výsledok už za 25 sekúnd a zobrazí ti ho priamo v mobilnej aplikácii, ktorá je s testom prepojená cez bluetooth. Podľa vývojárov má tento test podobnú účinnosť ako RT-PCR testy, nakazených odhalí s 98-percentnou presnosťou. 

Domov
Zdieľať
Diskusia