Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
15. mája 2021, 18:32
Čas čítania 1:01
Daniel Mikolášik

Česko opäť zaradí Slovensko medzi červené krajiny. Takéto budú podmienky prechodu cez hranice

NEWS KORONAVÍRUS
Uložiť Uložené

Od 10. mája patrilo Slovensko medzi krajiny so stredným rizikom (oranžové), o pár dní však pre Česko bude znovu zaradené medzi červené krajiny s vysokým rizikom nákazy.

Od pondelka 17. mája zaradí Česká republika Slovensko znovu medzi červené krajiny s vysokým rizikom nákazy. Informuje o tom Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí (MZVEZ) SR na svojom webe s tým, že od 10. mája patrilo Slovensko medzi krajiny so stredným rizikom (oranžové).


„V praxi to znamená, že slovenskí občania môžu do Česka pricestovať s antigénovým testom nie starším ako 24 hodín alebo RT-PCR testom nie starším ako 72 hodín,“ uvádza rezort slovenskej diplomacie. 

Odporúčané
V Dubaji nestačí len dobre vyzerať, hovorí Slovenka, ktorá pracuje pre svetovú hviezdu Supercar Blondie V Dubaji nestačí len dobre vyzerať, hovorí Slovenka, ktorá pracuje pre svetovú hviezdu Supercar Blondie 5. mája 2021, 9:30

Pred vstupom do Českej republiky je potrebné vyplniť príjazdový formulár, vzdialeným prístupom ho poslať príslušnej krajskej hygienickej stanici a predložiť doklad o jeho vyplnení na vyžiadanie pri hraničnej alebo pobytovej kontrole.


Po príchode do Česka treba zostať v domácej izolácii do predloženia ďalšieho negatívneho RT-PCR testu. „Následne vykonať druhý RT-PCR test (na vlastné náklady) v Českej republike najneskôr do piatich dní (môže byť aj skôr) od vstupu. Výsledok druhého RT-PCR testu je potrebné predložiť krajskej hygienickej stanici príslušnej podľa miesta pobytu,“ uvádza MZVEZ SR.

14 dní od príchodu do Česka treba všade okrem domova nosiť respirátor, a to i vo vonkajších priestoroch. Od 15. mája je platné aktualizované ochranné opatrenie Ministerstva zdravotníctva ČR. Dochádza k rozšíreniu skupiny osôb, ktoré môžu pri príchode do Českej republiky využiť výnimku pre očkované osoby.

Domov
Zdieľať
Diskusia