Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
12. mája 2021, 9:51
Čas čítania 1:12
Tímea Krauszová

Američan zastrelil 6 ľudí vrátane svojej frajerky počas narodeninovej párty, pretože ho nepozvali. Potom si vzal život

Američan zastrelil 6 ľudí vrátane svojej frajerky počas narodeninovej párty, pretože ho nepozvali. Potom si vzal život
Zdroj: Ross Mantle/Getty Images
NEWS VRAŽDY
Uložiť Uložené

28-ročný Teodoro strieľal pred očami malých detí. Dvaja z oslávencov zomreli.

BBC informuje o prípade viacnásobnej vraždy v Colorade. Dvadsaťosemročný Teodoro Macias podľa polície zastrelil piatich ľudí vrátane svojej priateľky, potom obrátil zbraň na seba. Incident sa odohral v druhom najľudnatejšom meste v štáte – v Colorado Springs – v noci zo soboty na nedeľu. 

Odporúčané
Tom Cruise vrátil všetky Zlaté glóbusy. Pridáva sa ku kritike organizácie, ktorá prijímala za porotcov len belochov Tom Cruise vrátil všetky Zlaté glóbusy. Pridáva sa ku kritike organizácie, ktorá prijímala za porotcov len belochov 11. mája 2021, 14:52

Nepozvali ho na oslavu

„Na pozadí tohto odsúdeniahodného činu je domáce násilie,“ vyhlásil na tlačovej konferencii v utorok šéf polície v Colorado Springs. „Keď ho nepozvali na rodinné zhromaždenie, podozrivý odpovedal streľbou.“

K vražednému incidentu došlo počas narodeninovej oslavy, na ktorú Maciasa nepozvali. Zúčastnili sa na nej príbuzní, priatelia a aj deti. Rodinná tragédia sa stala krátko po polnoci; tesne predtým z domu odišli traja tínedžeri, ktorí šli zohnať niečo od suseda. Vyhli sa tak streľbe. Svedkami streľby však boli tri deti vo veku 2 roky, 5 rokov a 11 rokov. Tie sú v bezpečí, neboli ani zranené.

Oslavu zorganizovali pre troch ľudí, dvaja z nich zomreli pri streľbe. Keď Macias vošiel do domu, začal po ľuďoch strieľať. Potom obrátil zbraň na seba a vzal si život.

Polícia už identifikovala všetky obete. Ide o Melvina Pereza (30 rokov), jeho matku (53 rokov), jeho brata (21 rokov), jeho manželku (32 rokov) a sestru jeho manželky. Šiestou je Sandra Ibarrová-Perezová, priateľka strelca. Oslavu usporiadali pre Melvina Pereza a jeho sestru Nubiu Marquezovú, ako aj pre ich matku Joanu Cruzovú. Všetci traja slávili narodeniny v jednom týždni. Odjakživa mali spoločné párty.

Odporúčané
Mrazivá legenda z dejín justície: duch ženy sa vrátil zo záhrobia, aby usvedčil jej vraha Mrazivá legenda z dejín justície: duch ženy sa vrátil zo záhrobia, aby usvedčil jej vraha 22. apríla 2024, 12:30

Na mieste našli 17 nábojníc. Podľa polície mal Macias problémy so sebaovládaním a chcel prejaviť svoju moc. S priateľkou chodil zhruba rok a zatiaľ nemá záznam v trestnom registri. Poloautomatická zbraň, ktorou strieľal, nebola zakúpená legálne.

Domov
Zdieľať
Diskusia