Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
11. mája 2021, 13:26
Čas čítania 0:56
Adam Novosad

V Indii ohrozuje pacientov s koronavírusom smrteľná plesňová infekcia. Pomaly požiera ich mozog aj pľúca, ale liečba je pridrahá

NEWS KORONAVÍRUS
Uložiť Uložené

India zažíva najťažšie chvíle pandémie, ktorým najnovšie sekunduje nebezpečná infekcia.

India zažíva najhoršiu fázu pandémie koronavírusu. V posledných týždňoch denné prírastky nových prípadov prekročili hranicu 400-tisíc, ale lekárom momentálne pribúdajú vrásky najmä vzhľadom na mukormykózu. Táto nebezpečná plesňová infekcia začala napádať pacientov s koronavírusom, ktorých sa indické nemocnice snažia všemožne liečiť, informuje BBC.

Lekári sa začali s nebezpečnou infekciou stretávať v uplynulých týždňoch. Mukormykóza dosahuje úmrtnosť okolo 50 percent, a tak nemocnice musia bojovať zo všetkých síl nielen proti ochoreniu covid-19, ale aj proti tejto infekcii.

Pleseň mukor sa bežne vyskytuje v pôde, rastlinách či hnijúcom ovocí, ale v ľudskom organizme bez výrazných zdravotných problémov zvyčajne nespôsobuje závažné komplikácie.

Domov
Zdieľať
Diskusia