Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
1. mája 2021, 14:03
Čas čítania 0:45
Adam Novosad

Vláda diskutuje o kompletnom zrušení plošného testovania, potvrdil to premiér Heger

NEWS KORONAVÍRUS
Uložiť Uložené

Eduard Heger diskutoval v relácii Sobotné dialógy na Rádiu Slovensko.

Predseda vlády Eduard Heger v relácii Sobotné dialógy v Rádiu Slovensko povedal, že plošné testovanie možno považovať za úspech. Vláde bolo vyčítané, že testovanie stálo štátny rozpočet skoro 500 miliónov eur, ale podľa Hegera zachytilo viac ako 400-tisíc pozitívnych prípadov, čím sa predchádzalo komunitnému šíreniu medzi ľuďmi.

Od pondelka 3. mája sa pritom od pravidelného plošného testovania upúšťa. Vo väčšine okresov Slovenska bude platiť 1. alebo 2. stupeň varovania, čo podľa rozhodnutia vlády bude znamenať, že počas dňa nebude nutné preukazovať sa negatívnym antigénovým testom v obchodoch ani na terasách. Testovanie zostáva nutnosťou v 10 okresoch, ktoré na základe epidemickej situácie zostávajú v bordovej fáze covid automatu.

Heger
Zdroj: TASR

Premiér Heger v Sobotných dialógoch potvrdil, že vláda bude rokovať o kompletnom zrušení pravidelného plošného testovania. Ak to dovolí epidemická situácia, ktorá sa naďalej zlepšuje, tak by sa neustále antigénové testovanie mohlo stať minulosťou v novom návrhu covid automatu.

Odporúčané
Migrantov nechceme, kradnúť sa nebude, tak sa množte a milujte, vyzýva Matovič obyvateľov Slovenska Migrantov nechceme, kradnúť sa nebude, tak sa množte a milujte, vyzýva Matovič obyvateľov Slovenska 1. mája 2021, 11:33

Pokiaľ ide o kritiku vysokých nákladov testovania zo strany opozičných strán, Heger skonštatoval, že sa tieto strany snažia populizmom získať priazeň voličov. „Nemali sme pripravené zdravotníctvo na to, aby sme dokázali uniesť taký nápor pacientov do nemocníc,“ reagoval na kritiku opozície, ktorá podľa neho zdravotníctvu počas svojej vlády dostatočne nepomohla, čo sa prejavilo počas pandémie koronavírusu.

Domov
Zdieľať
Diskusia