Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
29. apríla 2021, 17:38
Čas čítania 0:47
Kamila Šebestová

Od 9. mája sa zrušia seniorské hodiny, do potravín tak budeš môcť ísť hocikedy

NEWS KORONAVÍRUS
Uložiť Uložené

Okrem špeciálnych hodín pre seniorov nariadenie platí aj pre osoby s ťažkým zdravotným postihnutím a ich sprievodcov.

Od 9. mája sa zrušia špeciálne hodiny pre seniorov, ŤZP aj ich sprievodcov. Verejnosť o tom dnes informoval úrad verejného zdravotníctva. 

Znamená to, že do obchodov už budeš môcť ísť v rámci otváracích hodín hocikedy. Od 9. mája už na špeciálne hodiny pre seniorov a ŤZP nebudeš musieť brať ohľad. 

Takisto sa vďaka posunutiu večierky nebudeš musieť po práci náhliť do obchodov, a to už oddneška. Potravinové reťazce totiž môžu mať od 29. apríla otvorené až do deviatej večer. 

Okrem posunutia večierky sú od tohto týždňa otvorené aj obchody v nákupných centrách. V tých však je povolený len konkrétny počet ľudí, ktorí navyše musia mať prekryté dýchacie cesty. 

Na vstup do barov ti tento týždeň stačí antigénový test, ktorý nie je starší než sedem dní. Pri vstupe musíš mať na tvári rúško. Na terasách však obmedzený počet ľudí nie je. Nekontroluje sa ani to, či sú ľudia za stolom z tej istej domácnosti. 

Ďalšie týždne nás čaká uvoľňovanie viacerých opatrení, a to najmä vďaka rozdeleniu Slovenska na regióny. Medzi nimi je napríklad aj zrušenie čiernych fáz a povolené návštevy v 69 okresoch. Takisto sa od 3. mája už nebude povinne testovať v školách. 

Dôležité však je sledovať situáciu priamo v tvojom okrese. V každom totiž budú opatrenia prispôsobené regionálnej situácii. 

Odporúčané
Ak ti bude meškať vlak viac než hodinu, vrátia ti peniaze za lístok, hovoria nové nariadenia EÚ Ak ti bude meškať vlak viac než hodinu, vrátia ti peniaze za lístok, hovoria nové nariadenia EÚ 29. apríla 2021, 16:51
Domov
Zdieľať
Diskusia