Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
27. apríla 2021, 10:35
Čas čítania 1:00
Martin Mičuda

Mercedes-Maybach oslávi svoje 100. narodeniny prinavrátením V12 do ultraluxusnej triedy S

Mercedes-Maybach oslávi svoje 100. narodeniny prinavrátením V12 do ultraluxusnej triedy S
Zdroj: Daimler
TECH AUTOMOBILOVÉ NOVINKY
Uložiť Uložené

V roku 2021 oslavuje Maybach svoje okrúhle výročie.

Keď v roku 2019 ohlásila automobilka Mercedes-Benz koniec ikonického V12 v triede S, automobilový svet sa chystal uzavrieť svoju ďalšiu kapitolu. Už predtým nás nemecký výrobca informoval, že odchádzajúca generácia vlajkovej lode (W222) bude tou poslednou, ktorá pod svojou kapotou schová slávny 6-litrový agregát. Pri tej príležitosti sme preto spoznali exkluzívny Mercedes-AMG S 65 Final Edition, ktorý mal byť labuťou piesňou dvanásťvalca v esku. 

No čuduj sa svete, úplne posledné slovo to možno predsa len ešte nebolo. Úplne nová trieda S síce už neponúka V12, na trhu dokonca stále nie je ani variant V8, ultraluxusný model Mercedes-Maybach však pravdepodobne 6-litrový agregát dostane. Automobilka Mercedes-Benz totiž zverejnila zaujímavú fotografiu, ktorou naznačuje oslavu 100. narodenín značky Maybach.

Mercedes-Maybach
Zdroj: Daimler

V jej popredí je najnovší Mercedes-Maybach, zatiaľ čo v odraze je Maybach 22/70 HP W 3 z roku 1921. Okrem odkazu do histórie si však pozorné oko môže na zábere všimnúť malý emblém na prednom blatníku. Práve plaketa V12 jasne poukazuje na skutočnosť, že oslavný model pod dlhou prednou kapotou skrýva 6-litrový dvanásťvalec. Zaujímavosťou však je, že krátko po oficiálnom uverejnení fotografie z neho samotná automobilka prekvapivo odstránila plaketu V12.

Odporúčané
Kráľ je len jeden. Vyskúšali sme nové S-ko za takmer 200 000 eur Kráľ je len jeden. Vyskúšali sme nové S-ko za takmer 200 000 eur 20. januára 2021, 14:30

Nad V12 v novej triede S však vo všeobecnosti visí veľký otáznik. „Klasické“ esko dvanásťvalec skutočne nedostane, keď však automobilka predstavila novú verziu Maybach, spomínala dve verzie: S 580 4Matic a S 650 4Matic. Za označením 650 sa naozaj skrýva 6-liter. Vzhľadom na to, že nový Maybach ešte na európskom trhu nie je, nateraz nevieme, či bude u nás v ponuke aj s dvanásťvalcom. Vyzerá to však tak, že ho dostane minimálne akýsi oslavný model, ktorým automobilka oslávi svoje okrúhle narodeniny. 

Domov
Zdieľať
Diskusia