Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
16. apríla 2021, 19:03
Čas čítania 2:15
Daniel Mikolášik

Do ZOO s testom, do kostola bez. Vláda spresnila opatrenia, ktoré budú na Slovensku platiť od pondelka

NEWS OPATRENIA
Uložiť Uložené

Sprístupnia sa obchody, múzeá, galérie, knižnice, zoologické a botanické záhrady či plavárne.

Od pondelka 19. apríla budú platiť nové výnimky zo zákazu vychádzania. Umožnená bude cesta do prírody a na individuálnu rekreáciu aj medzi okresmi s podmienkou najviac sedemdňového negatívneho testu v prípade okresu vo štvrtom stupni varovania. Sprístupnia sa obchody, múzeá, galérie, knižnice, zoologické a botanické záhrady, plavárne.

Otvárajú sa kurzy autoškoly, umožnia sa návštevy bohoslužieb, plavární a športovísk. Väčšina nových výnimiek je podmienená negatívnym testom. Zmiernenie opatrení v piatok schválila vláda.

Odporúčané
Matovič zmluvu o Sputniku nečítal, naznačoval, kto sú idioti. Toto sú najbizarnejšie momenty z tlačovky expremiéra Matovič zmluvu o Sputniku nečítal, naznačoval, kto sú idioti. Toto sú najbizarnejšie momenty z tlačovky expremiéra 16. apríla 2021, 8:30


Zmena podmienok ruší takisto povinnú prácu z domu. Určenie tejto formy práce je na rozhodnutí zamestnávateľa. Na cestu do zamestnania je naďalej potrebné potvrdenie s určením pracovného času a miesta výkonu práce. Zamestnanci škôl potrebujú najviac 7-dňový negatívny test.

Pri ostatných zamestnaniach závisí platnosť testu od zaradenia okresu podľa COVID automatu. Vo IV. alebo v III. stupni varovania platí najviac 7-dňový, v II. stupni varovania 14-dňový a v I. stupni varovania 21-dňový test.

koronavirus
Zdroj: TASR/Ján Krošlák

Do kostola test netreba

Bez testu je v čase od 5.00 do 20.00 hod. možný nákup nevyhnutných životných potrieb, napríklad potravín, drogérie, liekov či pohonných hmôt. Rovnaké podmienky budú platiť aj pri návšteve bohoslužieb.

Domov
Zdieľať
Diskusia