Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
13. apríla 2021, 13:24
Čas čítania 1:02
Daniel Mikolášik

Reselleri predávajú „satanistické“ Air Maxy za 25 000. Nike po žalobe žiada, aby ich zákazníci vrátili

Reselleri predávajú „satanistické“ Air Maxy za 25 000. Nike po žalobe žiada, aby ich zákazníci vrátili
Zdroj: MSCHF
MÓDA LIL NAS X NAJZAUJÍMAVEJŠIE PÁRY TENISIEK NIKE
Uložiť Uložené

Ak si si kúpil tenisky Lil Nas X-a, môžeš požiadať o vrátenie peňazí v hodnote pôvodnej ceny. Dnes ich však dokážeš predať za 25-násobok.

Raper Lil Nas X koncom marca predstavil v spolupráci s brooklynským umeleckým kolektívom MSCHF tzv. satanove tenisky. Spôsobili však poriadny rozruch a vlnu kritiky. Nespokojnosť s nimi prejavila aj samotná spoločnosť Nike, ktorej klasickú siluetu Air Max 97 použili na tento limitovaný výtvor.

Odporúčané
Čia krv sa nachádza v kontroverzných „satanistických“ teniskách Lil Nas X-a? Každý pár obsahuje len jednu kvapku Čia krv sa nachádza v kontroverzných „satanistických“ teniskách Lil Nas X-a? Každý pár obsahuje len jednu kvapku 1. apríla 2021, 11:19

Športovému gigantu sa kontroverzný pár ozvláštnený prvkami ako obrátený kríž, pentagram či kvapka skutočnej ľudskej krvi v podrážke nepáčil, s oficiálnym vydaním nesúhlasil a verejne sa od neho dištancoval. Na kolektív MSCHF dokonca podal žalobu za porušenie autorských práv v súvislosti s upraveným párom s logom legendárneho „swooshu“.

Ako informuje Complex, súdny spor vyústil do dohody medzi Nike a MSCHF s tým, že kolektív musí tenisky s okamžitou platnosťou stiahnuť z predaja. Keďže však išlo o limitované kúsky, ktoré sa za krátky čas vypredali, MSCHF sa musel pokúsiť stiahnuť ich z obehu, a preto každému zákazníkovi zaslal e-mail, v ktorom ich žiada, aby tenisky vrátili. 

Domov
Zdieľať
Diskusia