Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
2. apríla 2021, 19:51
Čas čítania 1:16
Tímea Krauszová

Aktualizované: Páchateľ chcel preraziť barikády pred americkým Kapitolom, z auta vybehol s nožom. Celé okolie uzavreli

NEWS USA
Uložiť Uložené

Areál amerického Kapitolu vo Washingtone v piatok popoludní uzavreli po streľbe a zranení dvoch policajtov.

Aktualizované 2. 4. 2021 o 20.52 h: Útočník aj jeden zo zranených policajtov sú mŕtvi.

Vodič prerazil bariéru pred sídlom Kongresu USA. Medzi prvými priniesli správu CNN a The Guardian.  

Polícia Kapitolu potvrdila nasledujúce poradie udalostí: k zrážke došlo, pretože neznámy páchateľ nechcel zastaviť pri checkpointe. Namiesto toho narazil do barikády pred budovou kongresu. Následne vystúpil z auta s nožom v ruke. Na slovné výzvy policajtov, aby zastal, nereagoval, preto spustili streľbu. Vodiča postrelili, následne zadržali a previezli do nemocnice.

Šéfka Polície Kapitolu (USCP) Yogananda Pittmanová počas tlačového brífingu potvrdila, že útočníkom bol muž a zomrel po zásahu strelou. Oboch zranených príslušníkov polície previezli do nemocnice, jeden z nich na následky zranenia zomrel. Zatiaľ jeho meno nezverejnili, stále sa snažia skontaktovať s jeho najbližšími. 

Podľa zdrojov CNN bol jeden zo zranených policajtov aj bodnutý. Oficiálne zdroje to zatiaľ nepotvrdili. Reportérka Fox News Jacque Heinrichová pridala z miesta video na Twitter. Podľa jej slov sa niekto pokúsil autom preraziť barikádu na severnej strane budovy. 

Na mieste je množstvo policajtov, pristála tam aj helikoptéra. Pohyb je zakázaný smerom z Kapitolu von aj opačne. Prípadom sa podľa Guardianu už zaoberá FBI a v okolí kongresu posilnili hliadky.

Nie je jasné, koľko výstrelov padlo. Hovorkyňa kongresu mala v tom čase tlačovú besedu, a preto nevedela hneď reagovať na otázky novinárov k streľbe a k tomu, čo sa vlastne stalo. Prezident Joe Biden sa nenachádzal v blízkosti areálu.

Domov
Zdieľať
Diskusia