Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
3. apríla 2021, 7:04
Čas čítania 1:15
Tímea Krauszová

Uber musí zaplatiť viac ako milión dolárov na odškodnom pre nevidiacu ženu. Vodiči ju opakovane odmietli odviezť

Uber musí zaplatiť viac ako milión dolárov na odškodnom pre nevidiacu ženu. Vodiči ju opakovane odmietli odviezť
Zdroj: Uber
NEWS UBER
Uložiť Uložené

Šikovanovali ju a dokonca ju odmietli, pretože mala so sebou svojho vodiaceho psa.

Uber musí zaplatiť miliónové odškodné Američanke, ktorá sa opakovane stala terčom diskriminácie. Lisa Irvingová zo San Francisca je nevidiaca žena a bežne sa po meste pohybuje so svojím psom Berniem. Vodiči, ktorí si klientov nachádzajú cez aplikáciu Uber, ju opakovane odmietli odviezť alebo ju počas jazdy slovne napádali, informuje BBC.

Firma o týchto problémoch vedela

Výsmech, šikanovanie či verbálne útoky. Týmto si musela nevidiaca žena prejsť, keď sa potrebovala dopraviť na nejaké miesto. Vodiči ju obťažovali aj pre jej vodiaceho psa, jeden vodič podľa BBC dokonca úmyselne skrátil jej cestu a tvrdil, že už dorazil do cieľa, ktorý zadala v aplikácii.

Dohromady šlo až o 14 prípadov, keď Irvingová čelila takejto diskriminácii pre svoje znevýhodnenie. Spoločnosť Uber jej teraz musí zaplatiť odškodné vo výške 1,1 milióna dolárov.

Irvingová sa podľa vlastných slov viackrát bála, keď niekde ostala v noci, pretože ju vodiči opakovane odmietli odviezť, aj keď boli voľní. Dokonca tvrdí, že vinou taxikárov meškala aj do práce, v dôsledku čoho ju vyhodili. Správanie vodičov sa nezmenilo ani po jej opakovaných sťažnostiach priamo spoločnosti Uber.

Domov
Zdieľať
Diskusia