Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
27. marca 2021, 7:34
Čas čítania 1:05
Tímea Krauszová

Online vyučovanie škodí duševnému zdraviu detí aj rodičov, vyplýva z prieskumu

Online vyučovanie škodí duševnému zdraviu detí aj rodičov, vyplýva z prieskumu
Zdroj: Pexels / Julia M Cameron
ZDRAVIE DUŠEVNÉ ZDRAVIE
Uložiť Uložené

Deti, ktoré sa učia z domu, majú vyššie riziko negatívnych duševných, emocionálnych a dokonca aj fyzických následkov na zdraví

Dištančná výučba zrejme predstavuje väčšie riziko v oblasti duševného zdravia detí a rodičov než klasická prezenčná výučba. Vyplýva to z prieskumu amerického centra pre prevenciu a kontrolu chorôb (CDC). Vedci analyzovali odpovede respondentov, ktoré vyzbierali v priebehu októbra a novembra 2020. Dohromady vyspovedali 1290 rodičov s deťmi vo veku 5 až 12 rokov, informuje CNN.

Ničivé následky pandémie

Rodičia detí, ktoré absolvujú len online vyučovanie alebo kombináciu online výučby s niektorými predmetmi vyučovanými v škole, častejšie hovorili o zvýšenom riziku až pri 11 zo 17 indikátorov, ktoré vedci sledovali.

Takmer 25 % rodičov vraví, že duševné alebo emocionálne zdravie ich detí sa zhoršilo. Pre porovnanie, spomedzi rodičov, ktorých deti naďalej chodia do školy, hlásilo zhoršený duševný stav 16 % rodičov.

Domov
Zdieľať
Diskusia