Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
28. marca 2021, 14:30
Čas čítania 5:49
Daniel Mikolášik

Ivana tetuje Lila Wayna, Chrisa Browna či Miu Khalifu: Volajú si ma k sebe domov, často počúvam ich pripravované albumy (Rozhovor)

Ivana tetuje Lila Wayna, Chrisa Browna či Miu Khalifu: Volajú si ma k sebe domov, často počúvam ich pripravované albumy (Rozhovor)
Zdroj: Archív Ivana Beláková
REFRESHER MIA KHALIFA USA
Uložiť Uložené

Najradšej mám Lila Wayna, Ellen DeGeneres mi chce vždy ukradnúť oblečenie a Chris Brown je úplný blázon, hovorí v rozhovore úspešná slovenská tatérka žijúca v LA.

Tatérka Ivana Beláková pochádza z Kostolného (okres Myjava), no už deväť rokov žije v Spojených štátoch. Tvrdí, že žiť v USA bol jej sen odmalička. Ešte predtým žila nejaký čas aj v Austrálii či Karibiku. Na Slovensko sa však rada vracia, aj keď sa vraj neplánuje vrátiť natrvalo. 

Práve za veľkou mlákou sa preslávila natoľko, že jej tetovania poznajú milovníci umenia po celom svete a prestížne zahraničné tatérske magazíny ju označujú za jeden z najvýraznejších talentov poslednej dekády.

Jej tvorbu ocenilo aj Múzeum súčasného umenia v Ríme a do jej štúdia Ivana Tattoo Art v Los Angeles chodia najväčšie svetové celebrity, ktoré si jej tvorbu a štýl zamilovali. Pravidelne tetuje napríklad Chrisa Browna, Miu Khalifu, Quava z Migos, Lila Wayna či Ritu Oru.

„Klienti mi bežne platia 10- až 15-tisíc dolárov. Američania sú zvyknutí platiť za tetovania vyššie sumy, nezjednávajú cenu ani sa nesťažujú, že je to drahé. Na Slovensku je to v tomto iné, ale musíme brať do úvahy životnú úroveň a platy. Američania nám však závidia kvalitu a rozmanitosť tetovaní,“ prezrádza v rozhovore Ivana.

V tomto článku si prečítaš:
  • Prečo má spomedzi celebrít najradšej Lila Wayna a čím na ňu zapôsobil.
  • Ktoré svetové hviezdy už tetovala a aké sú v súkromí.
  • V čom sa líšia nároky celebrít od iných klientov.
  • Čí pripravovaný album počula u neho doma a doteraz ešte nevyšiel.
  • V čom si váži bývalú pornoherečku Miu Khalifu.
  • Čo si myslí o párových tetovaniach.
  • Na aké najintímnejšie miesto už tetovala.
  • Ako sa dá reklamovať kerka.
Ivana a Lil Wayne.
Ivana a Lil Wayne. Zdroj: Archív Ivany Belákovej

Mávate pri tetovaní svetových celebrít väčší stres?

Stres ani nie, skôr je to pre mňa viac psychicky a fyzicky náročné. Väčšinou ich tetujem v noci. Napríklad začínam o jedenástej, pričom ja chodím bežne do postele už okolo desiatej. 

Prednedávnom ste tetovali rapovú legendu Lila Wayna. Aký je význam jeho tetovania – symbolu EKG?

Reprezentuje to pocity, lásku, vášeň.

Odporúčané
Stand-up komička Simona: Rytmus nezaútočil len na mňa, ale na všetky ženy, ktoré so sebou nie sú spokojné (Rozhovor) Stand-up komička Simona: Rytmus nezaútočil len na mňa, ale na všetky ženy, ktoré so sebou nie sú spokojné (Rozhovor) 22. marca 2021, 19:01

Dal si ho vytetovať priamo na tvár. Beriete to ako väčšiu poctu? Predsa len, face tattoos sú pre osobu významnejšie, keďže sú na najviditeľnejšom mieste.

Áno, sama som mu to navrhla. Raperom je to celkom jedno, na akom mieste majú tetovanie. Dodáva im to na imidži. Lil Wayne na mňa zapôsobil úchvatne. Bol vysmiaty, vyžaruje z neho energia, pokora, umenie, je to proste umelecká duša. Presne takých ľudí milujem. Bol ku mne veľmi milý, úctivý, štedrý. Presne taký, ako by som si predstavovala, že sa celebrita jeho kalibru bude správať. Pre mňa je Lil Wayne top of the top! Z tohto dňa som mala veľké pocity, ktoré sa nedajú opísať.

 
Svetové celebrity vám asi dôverujú, keď vám dovolia tetovať aj na svoju tvár.

Áno, dôverujú. V podstate si odo mňa nechajú poradiť a spraviť čokoľvek.

 
Okrem neho ste však tetovali mnohé ďalšie svetoznáme hviezdy. Ktoré napríklad?

Napríklad Chrisa Browna, Quava, Miu Khalifu, Ritu Oru, Lila Twista atď.

Ivana a Mia Khalifa.
Ivana a Mia Khalifa. Zdroj: Archív Ivany Belákovej

Komu z nich ste robili podľa vás najzaujímavejšie tetovanie?

Z tých, čo som vymenovala, asi Chrisovi Brownovi.

 
O čo išlo?

Bol to portrét jeho syna Aeka v takom futuristickom punkovom štýle. Viem, že on má rád také farebné a „vesmírne“ veci, preto som mu navrhla práve tento dizajn.

Chris Brown je neskutočne talentovaný, stále žartuje a tvorí. Miluje umenie a rád sa oň aj delí. Keď u neho robíme grafity, stále spieva a pobehuje po dome.

 
A čie tetovanie bolo najnáročnejšie?

Asi tiež Chrisovo.

Koľko stálo?

To nechcem hovoriť.

Odporúčané
Lenka Ježová z TA3: Fotky v plavkách nepovažujem za vyzývavé. Necítim sa previnilo len preto, že som obdarenejšia (Rozhovor) Lenka Ježová z TA3: Fotky v plavkách nepovažujem za vyzývavé. Necítim sa previnilo len preto, že som obdarenejšia (Rozhovor) 14. marca 2021, 12:30

Aké sú celebrity ako Quavo, Chris Brown či Mia Khalifa v súkromí?

Každý je iný. Osobne mám najradšej Lila Wayna. Má super energiu a vyžaruje z neho taký pokoj. Podľa mňa legenda. Chris je zas neskutočne talentovaný, stále žartuje a tvorí. Miluje umenie a rád sa oň aj delí. Keď u neho robíme grafity, stále spieva a pobehuje po dome. On ide vždy na plný plyn. Úplný blázon.

Mia Khalifa je najväčší zabávač. Pri tej sa nasmejem najviac. Podľa mňa je úžasná aj v tom, čo robí. Veľa prispieva na rôzne charity, pomáha druhým a dosť sa venuje politike. Ellen DeGeneres je tiež veľmi milá a vtipná. Vždy keď sa stretneme, chce mi ukradnúť oblečenie.

Quavo je taký rodinný typ, mladý, ale veľmi milý. Naposledy, keď som uňho bola, púšťal asi stokrát dookola svoj nový album, ktorý ešte nevydal. Celý čas spieval a opakoval texty.

Ivana a Chris Brown.
Ivana a Chris Brown. Zdroj: Archív Ivany Belákovej

Bolo ťažké dostať sa do takejto spoločnosti?

V začiatkoch áno, pretože ľudia, ktorí robia s celebritami, hlavne tu v Amerike, väčšinou majú manažérov alebo ich zastupujú agentúry. Ale ja som sa dostala medzi nich vďaka sebe a svojmu úsiliu. Takže som to mala ťažšie, ale o to viac si to teraz užívam. 


Majú celebrity aj väčšie maniere než „bežní“ zákazníci?

Vyskúšaj predplatné
za 2,99
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 96410 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Čo má zakázané, keď je u nejakej celebrity doma.
  • Od akého veku je podľa nej vhodné dať sa potetovať.
  • Čo si myslí o stigme, že potetovaný človek musí mať automaticky problém zamestnať sa.
  • Čo nám Američania závidia.
  • Aké najdrahšie tetovania robila.
  • Či sa niekedy stalo, že klientovi pokazila tetovanie, a čo potom.
Späť
Zdieľať
Diskusia