Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
24. marca 2021, 12:35
Čas čítania 0:57
Lukáš Čelka

Putin sa nechal zaočkovať za zatvorenými dverami. Neprezradil ani to, akou vakcínou

Putin sa nechal zaočkovať za zatvorenými dverami. Neprezradil ani to, akou vakcínou
Zdroj: TASR/AP
NEWS SPUTNIK VLADIMIR PUTIN
Uložiť Uložené

Napriek tomu, že veľa Rusov Sputniku neverí, Putin si detaily o svojom očkovaní nechal pre seba.

Ruský prezident Vladimir Putin sa podľa slov hovorcu Kremľa Dmitrija Peskova včera nechal v súkromí zaočkovať proti koronavírusu. Prezradil, že sa po očkovaní cíti dobre a dnes má bežný pracovný deň. Informoval o tom portál CNN.

Z procesu očkovania Putina neboli zverejnené žiadne fotky ani videá. Dôvodom, prečo sa celý proces vakcinácie odohral za zatvorenými dverami, je podľa Peskova to, že Putinovi sa propagácia vakcín formou „očkovania pred kamerou“ nepáči. 

Odporúčané
Do prírody už po 20. hodine ísť nesmieš. Vláda zmenila uznesenie Do prírody už po 20. hodine ísť nesmieš. Vláda zmenila uznesenie 24. marca 2021, 10:24

„Nechcem sa hrať na opicu, takže to nebudem robiť pred kamerami, ale určite si dám našu vakcínu, ktorú považujem vo všetkých ohľadoch za najlepšiu na svete,“  povedal Putin ruským novinárom. Toto vyjadrenie však vyvolalo mnoho špekulácií, prečo k vlastným vakcínam pristupuje až takto netransparentne. Najprv sa dlho zaočkovať odmietal, neskôr tak urobil za zatvorenými dverami. 

Hovorca taktiež povedal, že neoznámia ani druh vakcíny, akú Putin dostal. Prezradil len toľko, že išlo o jednu z troch schválených ruských vakcín: Sputnik V, EpiVacCorona alebo CoviVac. Dodal, že všetky tri vakcíny sú účinné, bezpečné  a spoľahlivé. 

Viac než polovica Rusov sa domnieva, že koronavírus je biologická zbraň
 

Podľa informácií portálu Denník N v Rusku panuje  obrovská nedôvera voči očkovaniu. Prieskumy ukázali, že až 69 % opýtaných považuje covid-19  za biologickú zbraň.

62 % ľudí sa zase odmieta zaočkovať vakcínou Sputnik V. Vakcínu odmietajú najmä mladšie ročníky. 

Napriek tomu, že nie všetci Rusi sú presvedčení o vakcíne Sputnik, Kremeľ sa sústredí hlavne na to, aby s ňou prerazil vo svete. Vakcínu majú Rusi dodávať  už do 56 krajín. Poslednou, ktorá pribudla, je Vietnam.

Domov
Zdieľať
Diskusia