Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
24. marca 2021, 9:01
Čas čítania 0:43
Viktor Kniš

Monika Beňová: Matovič by mohol byť vicepremiérom pre zajtrajšky, v ktorých uvidíme, čo bude

NEWS MONIKA BEŇOVÁ
Uložiť Uložené

Podľa europoslankyne sa Matovičovi nechce vracať do parlamentu, lebo si chce užívať pohodlie v bavoráku, chce mať ochranku a vlastný sekretariát.

Europoslankyňa Monika Beňová kritizuje nápad Igora Matoviča, ktorý má ambíciu stať sa vicepremiérom pre boj s korupciou. Členka strany Smer-SD upozorňuje, že v prípade vytvorenia nového rezortu by mal štát veľké náklady. Zároveň si myslí, že sa súčasný predseda vlády nechce vrátiť do parlamentu ako riadne zvolený poslanec, pretože si zvykol na komfort, ktorý má ako člen vlády.

„Neviem, tvrdili, že korupcia nebude, tak neviem, proti čomu to vlastne IM chce bojovať. Ide zrejme skôr o to, že do parlamentu sa mu vrátiť nechce, lebo predsa len, štátny bavoráčik 24/7, sekretariát, ochranka a pocit vlastnej doležitosti, to žiaden parlament neprekoná,“ myslí si Monika Beňová. 

Podľa europoslankyne ide o nevhodný návrh práve v čase, keď „štátna pomoc pre občanov v princípe neexistuje a stále viac ľudí nevie, z čoho platiť základné životné výdavky.“

Odporúčané
Erik Tomáš: Minister nemá čo plakať, keď niečo nepresadí, má odísť z funkcie (Videorozhovor) Erik Tomáš: Minister nemá čo plakať, keď niečo nepresadí, má odísť z funkcie (Videorozhovor) 23. marca 2021, 16:31

Beňová ironicky navrhuje Matovičovi, aby si vytvoril úrad, v ktorom sa stane  vicepremiérom pre zajtrajšky, v ktorých uvidíme, čo bude. 

Vznik postu podpredsedu vlády pre boj s korupciou by podľa zakladajúcej členky Smeru automaticky znamenal vyjadrenie nedôvery ministrovi vnútra a aj prezidentovi PZ. „Oni majú totiž v kompetencii túto agendu,“ upresnila. 

 

Domov
Zdieľať
Diskusia