Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
23. marca 2021, 16:31
Čas čítania 0:56
Adel Ghannam Viktor Kniš

Erik Tomáš: Minister nemá čo plakať, keď niečo nepresadí, má odísť z funkcie (Videorozhovor)

REFRESHER ERIK TOMÁŠ
Uložiť Uložené

Podpredseda strany Hlas-SD v Refresher obývačke rozprával o koaličnej kríze aj o tom, ako by mohla v budúcnosti vyzerať vláda s Petrom Pellegrinim na čele.

V tomto videu sa dozvieš:
  • Čo si myslí Erik Tomáš o tom, ako bývalé vlády Smeru viedli rezort zdravotníctva
  • Ako reaguje Tomáš na kauzu Pellegriniho návštevy krajčírstva počas toho, keď boli zatvorené všetky prevádzky
  • Či sa dá Erik Tomáš zaočkovať vakcínou AstraZeneca
  • Či majú v centrále Hlasu pripravené pukance a kolu a sledujú vývoj vládnej krízy s pokojom
  • S kým je strana Hlas-SD ochotná spolupracovať po prípadných predčasných voľbách

Erik Tomáš tvrdí, že si nedáva ružové okuliare, ak ide o predchádzajúce vlády a ich riadenie rezortu zdravotníctva, aj keď bol ich súčasťou. „Samozrejme, zdravotníctvo sa muselo posunúť omnoho viac dopredu, ale nesúhlasím, že je to potápajúca sa deravá loď,“ hovorí podpredseda strany Hlas-SD. Vládu však kritizuje aj za to, že covid-19 nedokáže poraziť ešte pred hospitalizáciou. Zodpovední podľa neho zlyhali, keď v lete podcenili druhú vlnu pandémie. 

Podpredseda strany Hlas-SD by sa vraj pravdepodobne nedal zaočkovať vakcínou AstraZeneca a radšej by počkal. „Keď príde na mňa rad, potom sa budem rozhodovať,“ povedal v Refresheri. 

Odporúčané
Erik Tomáš: Nie sme liberáli, sme sociálni demokrati. Zákon o partnerskom spolužití je bránou k registrovaným partnerstvám Erik Tomáš: Nie sme liberáli, sme sociálni demokrati. Zákon o partnerskom spolužití je bránou k registrovaným partnerstvám 9. októbra 2022, 16:30

Tomáš tvrdí, že vláda sa zmenila na krčmu štvrtej cenovej skupiny. „Netešíme sa z toho, nemáme pukance ani kolu,“ povedal Refresheru. Myslí si, že je možné, že sa vláda ešte dokáže dohodnúť. „Je to nechutné divadlo,“ dodal podpredseda Hlas-SD s tým, že najlepším riešením sú podľa neho predčasné voľby. 

Erik Tomáš vylučuje po prípadných predčasných voľbách vládu s extrémistami, pripúšťa zároveň, že by možno bolo vhodné, keby na Slovensku vznikla vláda, ktorá je kombináciou súčasných koaličných a opozičných strán.

Odporúčané
KOALIČNÁ KRÍZA: Zuzana Čaputová vyzvala Igora Matoviča, aby podal demisiu KOALIČNÁ KRÍZA: Zuzana Čaputová vyzvala Igora Matoviča, aby podal demisiu 23. marca 2021, 9:00
Domov
Zdieľať
Diskusia