Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
6. marca 2021, 20:37
Čas čítania 1:11
Viktor Kniš

Peter Žiga a N.Bödör sa mali stretnúť za jedným stolom, stretnutie mal sprostredkovať Tibor Gašpar, tvrdí svedok

NEWS PETER ŽIGA TIBOR GAŠPAR
Uložiť Uložené

Bývalý riaditeľ národnej jednotky finančnej polície NAKA Bernard Slobodník tvrdí, že sa zúčastnil strenutia, na ktorom mali byť aj Peter Žiga a N.Bödör.

Národná kriminálna agentúra na začiatku februára zasahovala v bratislavskom hoteli Aston, kde sídli spoločnosť Taper. Ide o rodinnú firmu spojenú s Petrom Žigom, ktorá bola v minulosti zapletená do kauzy týkajúcej sa obchodu s drevom. 

Bývalý riaditeľ národnej jednotky finančnej polície NAKA Bernard Slobodník podľa zistení Topky.sk pred vyšetrovateľom vypovedal, že práve v týchto priestoroch sa mali v minulosti stretnúť exminister Peter Žiga (Hlas-SD) a dnes väzobne stíhaný oligarcha Norbert Bödör. Petra Žigu obvinili ešte v polovici decembra z prečinu z podplácania, avšak v inej kauze.

Stretnutie mal sprostredkovať bývalý policajný prezident, tvrdí Bernard Slobodník, ktorý je obvinený aj za účasť v organizovanej zločineckej skupine s Bödörom, Gašparom a spol. Slobodník s políciou od začiatku spolupracuje. 

„V deň stretnutia mi pán Gašpar uviedol, že máme ísť na určitú hodinu, myslím, že to bolo doobeda, do hotela Aston v Bratislave. Mali sme ísť do dvora k zadnému vchodu... Vtedy mi uviedol, že tam bude aj pán minister Žiga. Prišli sme služobným motorovým vozidlom na určenú adresu, pri zadnom vchode nás čakal pán Bödör, neviem, či aj s vodičom, to si presne nepamätám. Vyšli sme výťahom na tretie alebo štvrté poschodie tohto hotela. Na ľavej strane chodby boli presklené dvere, ktoré nám otvoril a vstúpili sme do takej kancelárie, zasadačkovo zariadenej, kde usadili mňa, pána Kučerku a Bödör sa kamarátsky zvítal s pánom ministrom Žigom,“ vypovedal podľa Topiek Slobodník.

Domov
Zdieľať
Diskusia