Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
6. marca 2021 o 15:30
Čas čítania 1:16
Martin Mičuda

Nový Taycan Cross Turismo môže mať až 761 koní, nebojí sa pritom nespevneného povrchu

Nový Taycan Cross Turismo môže mať až 761 koní, nebojí sa pritom nespevneného povrchu
Zdroj: Porsche
TECH PORSCHE
Uložiť Uložené

Porsche uvádza druhý karosársky variant svojho elektrického modelu Taycan.

Už v čase, keď Porsche predstavilo svoj elektrický model Taycan, automobilka netajila, že skôr či neskôr príde aj akýsi outdoorový derivát. Ten sa svetu ukazuje práve teraz, no a ako sa predpokladalo, do veľkej miery vychádza z prvotného konceptu Mission E Cross Turismo. Z koncepčnej podoby, ktorú Porsche ukázalo v roku 2018, si druhý karosársky variant modelu Taycan prevzal dokonca aj dodatok Cross Turismo.

 
Novinka so sebou prináša dva vizuálne odlišné prvky. Prvým je tvar samotnej karosérie, ktorý nadobudol kontúry štýlového kombi, a druhým je ochranné oplastovanie v spodnej časti. Taycan teda v novom vyhotovení vystupuje nielen všestrannejšie, ale aj robustnejšie.

Štandardom je síce adaptívny vzduchový podvozok, svetlá výška sa však v cestnom režime v porovnaní s bežným Taycanom nemení. Stane sa tak až v momente, keď si zákazník zvolí príplatkový paket Off-Road Design, ktorý zvýši svetlosť o 30 mm.

Porsche, Taycan, Cross Turismo,
Zdroj: https://newsroom.porsche.com/en/2021/products/porsche-taycan-cross-turismo-first-electric-cross-utility-vehicle-world-premiere-livestream-23784.html

V prednej časti interiéru sa nič nemení, zmeny nastávajú smerom dozadu. Zadní pasažieri sa môžu tešiť na viac miesta nad hlavami a batožinový priestor je lepšie prístupný a ponúka 405 litrov. Po zložení operadiel zadných sedadiel narastie priestor až na 1 171 litrov. Po technickej stránke je realitou presne to, čo sa čakalo – Taycan s dodatkom Cross Turismo má štandardne pohon všetkých štyroch kolies, teda dva elektromotory. 

Pridaj sa do klubu REFRESHER+
Základné
5 €
Účtuje sa raz za 4 týždne
1,25 € / Týždeň
Prístup ku prémiovým článkom
Prístup k benefitom
Menej reklám
150 kreditov každé 4 týždne na nákup benefitov
Ročné - 17 %
60 € 50 €
Účtuje sa raz za rok
0,96 € / Týždeň
Prístup ku prémiovým článkom
Prístup k benefitom
Úplne bez reklám
2 000 kreditov ihneď na nákup benefitov
Zdieľanie článkov kamošom
Všetky možnosti predplatnéhoMám zľavový kód
Dokončením súhlasím s pravidlami a podmienkami portálu Refresher.
Domov
Zdieľať
Diskusia