Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
2. marca 2021, 11:08
Čas čítania 0:47
Daniel Mikolášik

Prešovská nemocnica vypovedala zmluvu s upratovacou firmou, o poriadok sa nemá kto starať. Upratovať musia zdravotné sestry

NEWS NEMOCNICA
Uložiť Uložené

Zdravotné sestry sa obávajú, že to počas pandémie nebudú stíhať.

O poriadok vo Fakultnej nemocnici s poliklinikou (FNsP) J. A. Reimana v Prešove sa nemá kto starať, vedenie totiž z dôvodu šetrenia finančných zdrojov počas pandémie prepustilo upratovaciu službu Hopos. Tá nemocnicu upratovala od roku 1989.

Vedenie podľa informácií Korzáru nemá žiadny náhradný plán a nemocnicu aktuálne nemá kto upratovať. Tri nezávislé zdroje regionálnemu denníku potvrdili, že nemocnicu aj napriek kritickej situácii v súvislosti s pandémiou musia od pondelka upratovať samotné zdravotné sestry a ďalší personál. Navrhol to nový riaditeľ nemocnice Ľubomír Šarník.

Odporúčané
Šéf Infosecurity: Rusi zaklamali, že Sputnik už na Slovensku posúdili experti. Matovič nás posunul k Orbánovmu Maďarsku (Rozhovor) Šéf Infosecurity: Rusi zaklamali, že Sputnik už na Slovensku posúdili experti. Matovič nás posunul k Orbánovmu Maďarsku (Rozhovor) 2. marca 2021, 10:30

Nemocnica dokáže podľa riaditeľa upratovať vo vlastnej réžii lacnejšie. Ministerstvo zdravotníctva, pod ktoré nemocnica spadá, zatiaľ na vzniknutú situáciu nereagovalo. Zdravotné sestry sa obávajú, že to nebudú v tejto vypätej situácii stíhať.

Domov
Zdieľať
Diskusia