Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
23. februára 2021, 16:27
Čas čítania 1:22
Viktor Kniš

Matúš Vallo: Ak chcú Slováci žijúci v Bratislave kritizovať mesto, nech splnia jedinú vec (Videorozhovor)

REFRESHER BRATISLAVA MATÚŠ VALLO
Uložiť Uložené

„Som optimista, pevne verím, že v lete ukradneme Covidu mesto späť a čaká nás najlepšie leto, aké kedy mala,“ povedal Matúš Vallo pre Refresher.

Najnovším hosťom v diskusnej relácii Face to Face s Adelom Ghannamom o politike aj lifestyle je primátor hlavného mesta Bratislava Matúš Vallo.

V tomto článku si prečítaš:
  • Aká je súčasná epidemiologická situácia v Bratislave
  • Ako by mohlo podľa primátora Matúša Valla vyzerať leto 2021 a aké má magistrát plány
  • Čo bude s problematikou komárov, ktorá je počas teplých mesiacov v hlavnom meste čoraz viac neznesiteľná
  • Ako sa primátorovi darí plniť niektoré volebné sľuby
  • Prečo je pre Bratislavu dôležité dôkladné sčítanie obyvateľov v rámci aktuálnej kampane
 
Podľa primátora Bratislavy Matúša Valla by mali členovia vlády postupovať podľa rád odborníkov, myslí si však, že až v 80 % prípadoch ide o politické rozhodnutia, kvôli ktorým je pandemická situácia zlá aj v hlavnom meste. „Počet nových prípadov dlhodobo stagnuje. Počet úmrtí v nemocniciach je katastrofálny,“ dodal Vallo s tým, že aj keď vláda nebola pripravená na pandémiu, očakával by, že príprava sa bude postupne zlepšovať. Na otázku, či by prijal zmenu vlády, neodpovedal.

„Mesto je prázdne. Znamená to aj prázdne podniky a nefungujúce gastro. Sám sa pýtam, koľko majiteľov ešte otvorí reštaurácie. Bojím sa, ako bude vyzerať pešia zóna, tmavé výklady sú zlé znamenie,“ hovorí Matúš Vallo s tým, že štát zlyhal pri pomoci podnikateľom. 

Mesto Bratislava prišlo v súvslosti s pandémiou vlani o 25 miliónov eur, strata bude podobná aj v roku 2021. „Usilujeme sa mesto posúvať ďalej a nezastať, aby sme neboli ufňukaní,“ povedal primátor. Pripustil, že svoj sľub o fyzicky oddelených cyklotrasách možno nedodrží. 

Vallo: Verím, že leto 2021 bude najlepším v Bratislave vôbec

Primátor Bratislavy aj napriek súčasnej situácii má vieru, že hlavné mesto čaká výborné leto plné kultúry, otvorených terás a hudby. Samozrejme, bude záležať na pandemickej situácii, ktorá by sa však mohla podľa Valla zlepšiť.
 

„Som optimista, pevne verím, že v lete ukradneme Covidu mesto späť a čaká nás najlepšie leto, aké kedy mala,“ povedal Vallo. Verí, že veľká časť Slovákov bude zaočkovaná a ľudia budú môcť byť vonku. „Akejkoľvek inej predstavy sa dosť bojím, všetci toho majú plné zuby“.

Vallo v našom rozhovore rozprával aj o plánoch, ako v lete bojovať s komármi, ktoré v minulom roku zamorili hlavné mesto. 


 

Domov
Zdieľať
Diskusia