Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
13. februára 2021, 16:18
Čas čítania 0:44
Viktor Kniš

Pred očkovacím centrom v Prešove sa zbehli desiatky učiteľov, ktorí nedodržiavali rozostupy

NEWS OČKOVANIE UČITELIA
Uložiť Uložené

Facebookom sa šíria fotografie z Prešova aj Trenčína, na ktorých sú pedagógovia vo veľkých skupinkách blízko pri sebe.

Od dnešného dňa sa môžu očkovať vakcínou od spoločnosti AstraZeneca učitelia do 55 rokov. Podľa Mareka Krajčího aj Branislava Gröhlinga je záujem veľký, sociálne siete však obehli aj fotografie, ktoré vyvolávajú znepokojenie. Učitelia pred očkovacími centrami v Trnečíne aj v Prešove stoja v tesnej blízkosti vedľa seba aj napriek tomu, že je na Slovensku výrazne rozšírená nákazlivejšia britská mutácia.

Dôvodom je pravdepodobne skutočnosť, že učiteľov očkujú v spádových oblastiach a aj keď sú objednaní na konkrétny čas, je problém dodržať poradie. Podľa denníka SME mali v očkovaní sklz 60 minút už o desiatej ráno.

Veľký záujem o očkovanie potvrdil minister zdravotníctva, podľa ktorého sa chce zaočkovať viac ako 16-tisíc pedagógov. Učitelia, ktorí majú viac ako 55 rokov, dostanú vakcínu od spoločnosti Moderna, eventuálne Pfizer.

Domov
Zdieľať
Diskusia