Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
12. februára 2021, 17:01
Čas čítania 0:40
Tímea Krauszová

Najnovší prieskum AKO: Hlas má 25 %, Kotlebovci skončili mimo parlamentu

NEWS PRIESKUM VEREJNEJ MIENKY SLOVENSKO
Uložiť Uložené

Takto by podľa prieskumu vyzeral parlament, keby sa konali voľby teraz.

Agentúra AKO uskutočnila prieskum volebných preferencií v období 8. až 11. februára 2021, ktorého sa zúčastnilo tisíc respondentov. Otázka sa týkala toho, koho by volili, keby boli voľby do parlamentu už najbližší víkend. Okrem toho zisťovali aj to, koľko ľudí by sa vôbec volieb zúčastnilo.

Spomedzi účastníkov 19,5 % respondentov deklarovalo, že nepôjde voliť, 3,5 % odpovedať nechcelo a 16,1 % ľudí nevedelo, koho by volili. Zvyšných 60,9 percenta ľudí by si však parlament predstavovalo nasledovne:

Tí, ktorí deklarovali, že by išli voliť a vedia koho, by do parlamentu zvolili stranu Petra Pellegriniho Hlas, SaS na čele s Richardom Sulíkom, OĽANO, nasledujú Smer, PS, Za ľudí a brány NR SR by tesne prekročilo hnutie Borisa Kollára Sme rodina. Mimo parlamentu by však skončili Kotlebovci.

Agentúra AKO upozorňuje, že v odpovediach zaznamenali aj výroky o „strane Mazureka/Uhríka“, ktoré zaradila medzi odpovede tých, ktorí nevedeli, koho by volili. Dôvodom je, že takáto strana ešte neexistuje. Podľa analytikov to však „signalizuje možné štiepenie voličskej základne strany Kotlebovci ĽSNS.“ Prieskum sa uskutočnil až po tom, čo obaja spomínaní poslanci ohlásili svoj odchod.

Odporúčané
Mazurek s Uhríkom založia vlastnú stranu. Kotlebovcom, ktorí ho po odchode skritizovali, odkazuje, že sú primitívi a primáti Mazurek s Uhríkom založia vlastnú stranu. Kotlebovcom, ktorí ho po odchode skritizovali, odkazuje, že sú primitívi a primáti 7. februára 2021, 11:48
Domov
Zdieľať
Diskusia