Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
16. februára 2021, 16:40
Čas čítania 1:27
Katarína Danková

Do výzvy #VogueCouchCouture sa mohol zapojiť každý. Módny magazín zverejnil najlepšie DIY modely pretvorené z prehliadkových mól

MÓDA VOGUE
Uložiť Uložené

Aj keď majú módne domy k dispozícii tie najdrahšie látky sveta a moderné technológie, tvorba rób na módne prehliadky je náročný a kreatívny proces. O to viac kreatívny musí byť, ak je k dispozícii len to, čo máš doma. Fanúšikovia Vogue sa o tom presvedčil

Počas prvej vlny korony sme sa v nádeji v normálnu budúcnosť nevzdávali a všetci netrpezlivo čakali, kým pandémia ustúpi. Počas druhej vlny sme si už tak trochu zvykli, že doma trávime viac času a že naše obľúbené akcie, festivaly či podujatia sa neustále presúvajú, konajú bez divákov alebo jednoduchú nekonajú vôbec.

Odporúčané
Harry Styles búra hranice rodovej módy: „Nemusí to byť X alebo Y. Tieto čiary sa čoraz viac stierajú.“ Harry Styles búra hranice rodovej módy: „Nemusí to byť X alebo Y. Tieto čiary sa čoraz viac stierajú.“ 13. decembra 2020, 9:29

Ľudia si na spríjemnenie dlhých chvíľ či odreagovanie z každodennej karanténnej nudy začali fotiť alebo natáčať rôzne smiešne scénky a vymýšľať najrôznejšie výzvy, len aby zostali v spojení s okolitým svetom, aj keď iba virtuálne. 

Aj práve preto prišla začiatkom roka americká verzia módneho magazínu Vogue s výzvou s názvom #VogueCouchCouture Challenge. Keďže sa svetové módne prehliadky konajú virtuálne a obľúbené eventy s červeným kobercom sú minimálne, tvorcovia módnej biblie vymysleli novú výzvu s cieľom apelovať na ľudí, aby si svoju obľúbenú haute couture róbu vytvorili doma z dostupných materiálov, látok či dekorácií.

Nejde pritom o prvú výzvu, ktorou Vogue skúša interakciu s módnymi fanúšikmi. Minulý rok išlo hneď o dve a to #MetGalaChallenge (pre zrušené podujatie mohli byť virtuálnou súčasťou udalosti aj bežní smrteľníci vďaka prerobeným kostýmom) a #MakeItVogue (ktorá mala pritiahnuť fanúšikov Vogue a módy na relatívne novú sociálnu sieť TikTok).

Dnes je tu podobná módna challenge opäť. Zapojiť sa do nej môže skutočne hocikto. „Pretože nemôžeme zažiť módu zblízka, oslavujeme ju iným spôsobom: požiadaním vás, followerov Vogue, aby ste si doma vytvorili svoj obľúbený look vysokej módy. Táto výzva je o kreativite, vynaliezavosti, improvizácii a tiež o troche humoru,“ uvádza v článku redaktorka Vogue Emily Farra.

Odporúčané
Zuzana Čaputová bude zdobiť titulku československého Vogue Zuzana Čaputová bude zdobiť titulku československého Vogue 11. júna 2019, 12:47

Módny magazín vybral aj inšpiráciu, aké kostýmy a róby ľudia mohli pretvárať na DIY verziu. Z 27 outfitov z prehliadok, lookbookov a editoriálov (ale aj z úplne ľubovoľného výberu), na začiatku februára vybrali redaktori 20 najlepších verzií domácej haute couture módnej výzvy.

Ľudia sú naozaj vynaliezaví. Prepracované a inovatívne modely z fashion weekov od Dior, Chanel, Valentino, Schiaparelli, Moschino, Alexandra McQueena či Jeana Paula Gaultiera pretvorili pomocou priesvitných záclon, čipkovaných obrusov, nadýchaných perín, ale i papiera, kartónov, plastov, keramiky, trblietavých a svetielkujúcich dekorácií.

Domov
Zdieľať
Diskusia