Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
28. januára 2021, 12:52
Čas čítania 1:24
Daniel Mikolášik

Riaditeľ RTVS chce trestať ľudí, ktorí sú zodpovední za diel Pumpy o Lučanskom. Majú im znížiť platy

NEWS RTVS
Uložiť Uložené

Kritizovaný diel satirického seriálu má dohru.

Pred necelými dvomi týždňami RTVS odvysielala diel satirického seriálu Pumpa, v ktorej sa spomínala aj smrť Milana Lučasnkého. Hosťom relácie totiž bola ministerka spravodlivosti Mária Kolíková. Tá v relácii napríklad konštatovala, že Milan Lučasnký „nebol Kuciak ani Palach“. 

Televízia sa po odvysielaní za diel ospravedlnila, keďže scenár medzi verejnosťou vyvolal rozruch. Niektorí diváci totiž tvrdili, že spôsob podania informácií nebol vhodný a mnohým sa nepáčilo, ako sa na adresu nebohého Lučanského vyjadrovali účinkujúci.

Odporúčané
RTVS sa ospravedlnila za diel Pumpy s ministerkou Kolíkovou o Lučanskom RTVS sa ospravedlnila za diel Pumpy s ministerkou Kolíkovou o Lučanskom 18. januára 2021, 20:15

 „Humor je vždy vnímaný subjektívne a uvedomujeme si, že niektorých divákov mohli vyjadrenia na adresu pani ministerky pobúriť. RTVS nechcela v žiadnom prípade dehonestovať osobu ministerky spravodlivosti SR Márie Kolíkovej ani žiadnych iných osobností spomínaných v relácii,“ uviedla RTVS v ospravedlnení 18. januára.

Domov
Zdieľať
Diskusia