Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
27. januára 2021, 20:13
Čas čítania 1:52
Marián Mauik Biel

Zrkadlovka Sony Alpha 1 a smartfón Xperia Pro majú doposiaľ nevídané parametre

TECH
Uložiť Uložené

Nie iba svojou unikátnou výbavou, ale aj cenou sú určené len pre tých najnáročnejších.

Sony sa netají tým, že chce byť prvou voľbou pre YouTuberov a aj profesionálnych tvorcov videa. Pred niekoľkými mesiacmi predstavili model ZV-1, ktorý je doslova stavaný pre vlogovanie. Teraz tu máme niečo pre tých najnáročnejších. Zrkadlovku Alpha 1 a smartfón Xperia Pro. Vedia fungovať samozrejme aj samostatne. Ale zároveň sú stavané na vzájomné prepojenie.

Odporúčané
5G, Instagram či Tesla. Toto boli najzásadnejšie technológie druhej dekády 5G, Instagram či Tesla. Toto boli najzásadnejšie technológie druhej dekády 26. januára 2021, 12:34

Sony Alpha 1 má pomerne kompaktné telo hybridného fotoaparátu, ale parametre tých najsilnejších konkurentov od Nikonu alebo Canonu. Je zo zliatiny horčíka s utesnením pred vodou a prachom.

Sony
Zdroj: Sony

Vo vnútri je full-frame snímač s rozlíšením 50,1 Mpix a dva obrazové procesory Bionz XR. Aj vďaka tomu má dostatok výkonu na špeciálne kúsky. Napríklad dokáže nahrávať 8K video rýchlosťou 30 fps a v neporovnateľne vyššej kvalite, než niektoré smartfóny s rovnakou funkciou. 4K video vie nahrávať až do 120 fps.

Sony
Zdroj: Sony

Podporuje aj kontinuálne snímanie až 30 obrázkov za sekundu v plnom rozlíšení. To je momentálne na trhu rekord. Funkcia Pixel Shift Multi Shooting zas vie vytvoriť až 199 Mpix fotografiu.

Domov
Zdieľať
Diskusia