Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
29. januára 2021, 9:30
Čas čítania 5:12
Jakub Paulík

Prebodli ho mečom, no nič necítil. Pri vystúpeniach tajomného Mirina Daja odpadávali diváci

Prebodli ho mečom, no nič necítil. Pri vystúpeniach tajomného Mirina Daja odpadávali diváci
Zdroj: British Pathé
ZAUJÍMAVOSTI FREAK SHOW
Uložiť Uložené

Išlo iba o dobre premyslenú ilúziu?

Predstav si, že do tvojho tela bodnú meč, no napriek tomu nekrvácaš a necítiš bolesť. So zbraňou zapichnutou v tele sa navyše dokážeš bez problémov prechádzať. Holanďan so pseudonymom Mirin Dajo takýmito kúskami skutočne uchvacoval davy.

Jeho asistent mu na pódiu zabodol do tela zbraň a diváci sledujúci túto šou onemeli... a niektorí aj odpadli. Rodák z Holandska o sebe tvrdil, že je nezraniteľný, za čo vďačí daru od Boha. Pri poslednom bláznivom pokuse, keď prehltol oceľovú ihlu, však prišiel o život. Aj jeho „nezraniteľnosť“ teda mala svoje hranice.

Odporúčané
Night Stalker vraždil spiacich mužov a znásilňoval ich ženy. Na stehno starenky nakreslil rúžom pentagram Night Stalker vraždil spiacich mužov a znásilňoval ich ženy. Na stehno starenky nakreslil rúžom pentagram 27. januára 2021, 14:30
V tomto článku si prečítaš:
  • Čo všetko vraj dokázal Mirin Dajo prežiť
  • Ako je možné, že mu jeho asistent bezbolestne prepichol telo
  • Kto patril do záhadného zoskupenia Trinity
  • Ako si na Mirina Daja spomínajú v archívnych vydaniach magazínov zo 40. rokov 20. storočia
  • Prečo proti Trinity zasiahla polícia
Mirin Dajo
Mirin Dajo Zdroj: Youtube/British Pathé

Prebodli mu telo a prestrelili lebku, tvrdil

Nie som žiaden umelec, ale prorok. Ak veríte v Boha, dokáže vôľou ovládnuť svoje telo. Ľudia by mi neverili, keby som začal rozprávať. Ale potom ako uvidia moju nezraniteľnosť, mi uveria,“ cituje Time prejav Mirina Daja z roku 1947.

Zatiaľ čo asistent menom Johann de Groot prebodával Mirina Daja, samozvaný „prorok“ bez akéhokoľvek výrazného záujmu sa prizeral na to, ako jeho hruďou prechádza dlhý ostrý predmet. Prebodnutý Mirin Dajo pôsobil dojmom, ako keby sa nič nestalo, a pokojne si vykračoval po pódiu. Pri jednom z vystúpení asistent Mirina Daja dokonca do jeho tela vložil malé trubice, cez ktoré spustil vodu, a z proroka sa tak stala bizarná „ľudská fontána“.

Magazín Life napísal, že muži a ženy počas jeho predstavenia omdlievali a v istom prípade jeden človek z publika dostal údajne infarkt. Ak Mirin Dajo vystupoval v baroch, čašníčky pred jeho vystúpením radšej požiadali hostí, aby zaplatili, píše Time. Spravili tak preventívne z dôvodu, ak by niekto z nich naozaj omdlel. Pri vystúpeniach Mirina Daja to teda zjavne nebolo nič netradičné.

Odporúčané
Drastické mučenie v Iraku či výskoky ľudí z Dvojičiek. 10 slávnych fotografií a príbehy, ktoré sa k nim viažu Drastické mučenie v Iraku či výskoky ľudí z Dvojičiek. 10 slávnych fotografií a príbehy, ktoré sa k nim viažu 24. novembra 2020, 9:30

Moja nezraniteľnosť bola testovaná žeravým železom, vriacou vodou a bodnutím do hrude. Dvakrát ma strelili do hlavy zo vzdialenosti pol metra,“ tvrdil pred davom ľudí tajomný prorok. Divákom pritom ukázal dvojicu jaziev v strede čela a nad pravým okom, ktoré údajne pochádzali zo streľby. Reportéri sa preto Daja pýtali, či je nesmrteľný. „Nie, iba nezraniteľný. Zomriem, keď moja úloha na tomto svete skončí,odpovedal im.

Vyskúšaj predplatné
za 2,99
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 93790 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Prečo sa Mirin Dajo považoval za proroka
  • Čo chcel odkázať ľudstvu
  • Akými schopnosťami sa chválil
  • Čo zistili lekári po preskúmaní jeho tela
  • Z akého dôvodu svojmu asistentovi zakázal, aby mu pomáhal pri jeho poslednom pokuse
Domov
Zdieľať
Diskusia