Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
3. januára 2021, 16:39
Čas čítania 1:19
Marián Mauik Biel

Pozlátené slúchadlá AirPods Max s krokodíľou kožou stoja rovnako ako BMW X7

TECH APPLE
Uložiť Uložené

600 eur za Apple slúchadlá je bagateľ v porovnaní s ich špeciálnou edíciou od firmy Caviar

Cena AirPods Max je prakticky dvojnásobná oproti tým najlepším konkurentom od renomovaných značiek ako Sony alebo Bang & Olufsen. Ale tých 600 eur je v porovnaní s edíciou od firmy Caviar úplné drobnosť.

Odporúčané
Apple v tichosti uviedol svoje prvé veľké slúchadlá AirPods Max. Zaplatíš za ne 629 € Apple v tichosti uviedol svoje prvé veľké slúchadlá AirPods Max. Zaplatíš za ne 629 € 8. decembra 2020, 16:38

Apple AirPods Max sa začnú aj na Slovensku predávať už pár dní a záujemca musí byť ochotný investovať okolo 630 eur. Dostane prakticky celokovové bezdrôtové slúchadlá s aktívnym potlačením hluku a nevšedným prenosným puzdrom, ktoré sa podobá na podprsenku. A tiež pravdepodobne dostane pocit príslušnosti k elite.

Skutočná "elita" by po takých slúchadlách ani neštekla. Pre horných 10-tisíc budú lákavejšie tie zo špeciálnej edície ruskej spoločnosti Caviar.

Nokia 3310 Caviar Gold
Nokia 3310 Caviar Gold Zdroj: Caviar

Tá je už roky známa tým, že bežnú spotrebnú elektroniku zabalí do exkluzívnych materiálov, drahých kovov, pridá nejaké diamanty alebo mahagónový obal a zrazu aj Nokia 3310 so zlatým vyobrazením Putina a Trumpa stojí  2 000 eur. iPhony sú veľmi obľúbeným zariadením, ktoré táto, v podstate šperkárska firma „vylepšuje“.

AirPods Max Gold Caviar black
AirPods Max Gold Caviar black Zdroj: Caviar

Najnovšie si však do parády zobrali slúchadlá AirPods Max. Komplet celé mušle aj s kĺbom sú z 18 karátového zlata, rovnako aj obruče pri náhlavnom moste. Ten už nie z nejakej látky, na výber je exkluzívna krokodília koža v čiernom alebo bielom prevedení. Celé to stojí presne 108 000 amerických dolárov, teda približne 89 000 eur.

Odporúčané
Vyskúšali sme Apple Vision Pro v uliciach Bratislavy: Ľudia si nás fotili a čudovali sa. Oplatí sa za 3 500 eur? (Recenzia) Vyskúšali sme Apple Vision Pro v uliciach Bratislavy: Ľudia si nás fotili a čudovali sa. Oplatí sa za 3 500 eur? (Recenzia) 13. februára 2024, 9:30

Už pôvodne AirPods Max s hmotnosťou 384 gramov patria k najťažším v segmente. Zlatá edícia od Caviaru má len zlatú časť s hmotnosťou 750 gramov. Veľmi pohodlné tak asi nebudú.

AirPods Max Gold Caviar black detail
AirPods Max Gold Caviar black detail Zdroj: Caviar

Výrobca je natoľko štedrý, že ponúka poštovné kdekoľvek na svete zdarma a slúchadlá nedonesie bežný kuriér, ale osobný konzultant, ktorý ich kupujúcemu dôsledne predstaví.

Pozlátený iPhone by sa ešte dal chápať. Ale tieto AirPods Max budú nepohodlné a nepraktické aj pre hlavu zámožného šejka. Nedá sa to pochopiť ani ako investícia do zlata, keďže 750 gramov zlata nestojí ani 40 000 eur.

Vysoká cena má však okrem exkluzívnych materiálov svoje opodstatnenie. Pôjde o extrémne raritný zberateľský kúsok. Caviar vyrobil len dva kusy týchto zlatých AirPods Max.

AirPods Max Gold Caviar white
AirPods Max Gold Caviar white Zdroj: Caviar

Mimochodom, predstavili aj špeciálnu edíciu PlayStation 5 Golden Rock. V postate zobrali hernú konzolu a osadili ju medzi dva masívne zlaté panely. Zlato je aj na dvojici gamepadov, ktorým nechýbajú časti z krokodílej kože. Celá táto nevšednosť obsahuje okolo 20 kilogramov zlata a bude vyrobený jediný kus. Preto je cena len na vyžiadanie.

PlayStation 5 Golden Rock
PlayStation 5 Golden Rock Zdroj: Caviar
Domov
Zdieľať
Diskusia